Temérdek helyzet, és csak két gól

Temérdek helyzet, és csak két gól

Kétszer is hátrányba került az Illés Akadémia U16.

Illés Akadémia U16 – Kecskeméti TE LA U16 2–2 (0–1)
Illés Aka. U16:
Tama – Abért B., Tóth Á., Németh R., Erdei – László, Zsiga, Palkó – Bene, Csalló (Szakasics, 55.), Pljesovszki (Skravanek, 55.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Bene (65., 1–1), Szakasics (82., 2–2)

A középmezőny alján tanyázó kecskemétiek érkeztek Szombathelyre a tabellaelsőhöz. A mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést, ám a támadózónában nem voltunk elég pontosak. Aztán az első félidő felénél, a kapunktól 26 méterre szabadrúgáshoz jutottak a kecskemétiek. A lapos lövés a jobb oldali kapufa tövéről pattant ki, az arra leggyorsabban reagáló pedig a kapunk jobb felébe lőtt, 0–1. A gól után is mi voltunk az aktívabbak, ám lövéseink vagy nem találtak kaput, vagy pedig védett a Kecsó kapusa.

A fordulást követően is mi futballoztunk fölényben, ám ha lehetősége volt, akkor a vendégcsapat is vezetett akciókat. Ennek ellenére a levegőben lógott az egyenlítő találatunk, és egy kontrából ez meg is született! Egymás után két szögletet is elvégezhetett a lila-fehér csapat: a másodiknál mi szereztük meg a labdát. Egyből a bal oldalra került ki, onnan pedig egy csel után a jobb szélen felfutó Bene Dániel elé került a játékszer, aki 40 méteres sprint után a rárontó kapus fölött-mellett a léc alá bombázott, 1–1. A gól után sorra jöttek a nagyobbnál nagyobb helyzetek, ám az ötösről sem találtunk el a kaput, sőt, még az üres hálóba sem tudtunk gólt szerezni. A futball pedig büntetett a hajrában: egy kapuskirúgás után ziccerben lépett ki a kecskeméti támadó, és a kapunk jobb sarkába lőtt, 1–2. Hamar jött az egyenlítés: középen egy csel után Palkó Áron lövése lepattant, a második labdát aztán Szakasics Péter szedte össze, és az ötös sarkáról a kapus lába között a háló közepébe lőtt, 2–2. Futószalagon jöttek ezután is a ziccerek előttünk, de fölé vagy mellé rugdaltuk a lehetőségeinket, vagy naggyá tettük a lilák kapusát, így kénytelenek voltunk egy ponttal megelégedni.

Nyilván nehéz érzelmek nélkül beszélni egy ilyen meccs után. Nem tudok haragudni a srácokra, mert nagyon sok jó és pozitív dolgot láttam – ezek mind olyanok, amiket az elmúlt időszakban gyakoroltuk támadásban és védekezésben is. Nem szeretek ilyet mondani, hogy nagy különbség volt a mi javunkra – akár játékban és a helyzetek számában – mert nagyképűségnek tűnhet… Pozitív, hogy ennyi helyzetet ki tudtunk alakítani: előre kell lépni abban, hogy ezekből többet használjuk ki. Illetve abban, hogy ne ajándékozzunk gólokat az aktuális ellenfelünknek. Kétszer is gólhátrányból álltunk fel, nem törtünk le. Nagy nyomás alá helyzetük az ellenfelet, mentünk előre a győzelemért – sajnos, ez egy ilyen nap volt. Holnap edzés és készülnek a Nyíregyháza elleni rangadóra

– foglalta össze a látottakat Sátori Barnabás.