Teljesen megérdemelt siker

Teljesen megérdemelt siker

Akadémiánk U13-as csapata végig egyértelmű fölényben futballozott Veszprémben és 5–1-re nyerte meg a mérkőzést.

Veszprémi FC USE U13 – Illés Akadémia U13 1–5 (0–1, 0–0, 0–2, 1–2)
Illés Aka. U13:
Hajba – Németh B., Orbán, Székely, Dobovánszky – Lakatos, Molnár B., Módly – Szabó B. Cserék: Magadics, Dörnyei, Reiber, Mihók. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Szabó B. (14., 0–1; 48., 0–2; 58., 0–3), Németh B. (64., 0–4), Orbán (80., 1–5)

Lényegében a mérkőzés első percétől kezdve Szűcs János és Faggyas Milán legénysége dominált. Ifjú akadémistáink komoly labdabirtoklási fölényt harcoltak ki és szinte futószalagon alakították ki a helyzeteket, melyek közül a 14. percben Szabó Botond ki is használt egyet. A folytatásban is a mieink játszottak fölényben, akik a letámadásnak köszönhetően rengeteg labdát szerzetek. Viszont a szünetig nem sikerült újabb találatot elérni, így pedig a térfélcserekor „csupán” 1–0 volt ide.

A harmadik etapban aztán ismét jött a nagyon motiváltan futballozó Szabó Boti, aki 48., valamint az 58. minutumban is eredményes volt. Ezeknek a góloknak hála pedig már 3–0 volt az állás.

Az utolsó negyed elején Németh Barnabás zárt találattal egy szép akciót, viszont a 77. percben sikerült szépíteniük a hazaiaknak. Az utolsó „szó” azonban így is a miénk lett: Orbán Roli lövése a kapufáról került a kapuba. Ezzel pedig ki is alakult az 5–1-es végeredmény.

Nagy dicséret jár a gyerekeknek, mert nagy hőségben kellett focizniuk. Ez ugyan sokat kivett belőlük, de így is végig dominálni tudtak, nagy akarattal játszottak, sok energiát tettek bele a meccsbe. Az utasításainkat pedig igyekeztek végig betartani. A sok döntetlen után amúgy is győzni akartunk. Szebbnél is szebb akcióink voltak, teljesen megérdemelten nyertük meg az összecsapást

– fogalmazott a meccset követően Szűcs János vezetőedző.