Tanévzáró az Illés Akadémián

Tanévzáró az Illés Akadémián

Nyolc növendékünket búcsúztattuk el ünnepélyes keretek között akadémiánktól. A többiek július 6-ig szünetet kaptak, azt követően pedig komplett szűrővizsgálattal kezdik majd meg a felkészülést az augusztus 29-én rajtoló bajnoki idényre.

 

Bár a koronavírus alaposan átírta az iskolai tanrendet, ennek ellenére akadémiánk pénteken az egészségügyi rendszabályok szigorú betartása mellett megtartotta tanévzáróját. A hibrid pályánkon felsorakozott növendékeket Tóth Miklós köszöntötte, aki a pihenés, a testi és lelki feltöltődés fontosságára hívta fel a srácok figyelmét.  Utánpótlás-menedzserünk külön kihangsúlyozta, hogy hamarosan befejeződnek a munkálatok a szomszédos építkezésen, és ennek köszönhetően olyan infrastruktúra áll majd a növendékeink rendelkezésére, mely minden elvárásnak megfelel.

Bakos Roland szakmai igazgató az elkövetkezendő hetek, hónapok programját ismertette a fiatalokkal. Ezek szerint a szünetet követően július 6-án kezdődik a felkészülés. Az első hét egy komplett szűrővizsgálattal telik majd, azt követően kerül csak elő a labda. A pontvadászatok augusztus 29-én rajtolnak.

A tanévzáró ünnepség végén nyolc, az U19-es keretből „kiöregedő” játékost búcsúztattunk el. Balogh Ferenc, Bokor Bence, Edelényi Bálint, Illés Bence, Tóth-Gábor Kristóf és Szekér Ádám a helyszínen Illés Béla akadémiaigazgatótól vehette át azt a plakettet, mely az utánpótlásképző-centrumunkban eltöltött esztendőkre emlékezteti majd őket. Doktorics Áron és Oláh Levente nem tudott megjelenni az ünnepségen, így ők majd egy későbbi időpontban kapják meg ajándékukat.

Öt évet töltöttem el az Illés Akadémián. Már azért is alaposan meg kellett dolgoznom, hogy idekerülhessek. Az itt eltöltött időszak nagyon sok kellemes emléket idéz fel bennem. Az edzőink rengeteget tettek azért, hogy a fejlődésem töretlen legyen. Az akadémián, az iskolában pedig számtalan barátra tettem szert. Remélem, hogy a jövő legalább ilyen sikereket tartogat a számomra a sport és a tanulás területén is

fogalmazott a búcsúzó Tóth-Gábor Kristóf.