Szvoboda Dániel debütált a Haladásban

Szvoboda Dániel debütált a Haladásban

A BVSC-Zugló vendégeként kikaptak a szombathelyiek.

Július utolsó vasárnapján megkezdődtek a Merkantil Bank Liga küzdelmei. A Szombathelyi Haladás a mezőny egyetlen újoncához, a BVSC-Zuglóhoz látogatott. Alekszandar Jovics a Verpecz – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Horváth R., Szakály, Rácz – Csernik, Kelemen, Szvoboda összeállításban küldte pályára együttesét, azaz Szvoboda Dániel személyében újabb játékost adott az Illés Akadémia a Haladásnak! Mellette Nyíri Vince, Jagodics Márk, Horváth Rajmund, Szakály Attila és Rácz Barnabás került ki akadémiánkról. A padon – Pálfi Donát és Zvekanov Vanja mellett – Mohos Barnabás, Frák Marcell, Simut Mario Lucas, Doktorics Áron, Katona István, Bolla Gergő, Horváth Arnold, Jancsó András és Tarján Patrik várt bevetésre.

A nagyobb lehetőségek előttünk adódtak az első játékrészben. Tizenöt perc telt el, amikor egy bal oldali akció végén középre érkező labdát Horváth Rajmi öt méterről mellé lőtte. Az első félóra végén pedig Szakály Attila szögletét Csonka Bonifác 7 méterről bólintotta centikkel a bal sarok mellé.

A szünet után is nagy labdabirtoklási fölényben volt a Hali. Szakály újabb pontos kornerét Jagodics Mák fejelte mellé, míg az 55. percben az első nagy hazai helyzetnél szögletre blokkoltunk. Az 58. percben Nyíri Vince tört be a 16-oson belülre, ahol felborították, 11-es. A labda mögé Csernik Kornél állt, ám a jobb felső sarok felé tartó lövés a keresztlécről a gólvonal elé vágódott. A 64. percben Kelemen Marko csinálta meg magának a helyzetet: a 15 méteres löketnél nagyot védett a BVSC kapusa. A 82. percben egy óriási védelmi hibát góllal büntetett meg a zuglói együttes. Hiába cserélt ekkor többet is Alekszandar Jovics, jól menedzselte az időt a BVSC és 1–0-ra győzött.

A találkozón tehát debütált az azt végigjátszó Szvoboda Dániel, aki benyomásairól nyilatkozott is az Illés Akadémia Facebook- és Instagram-oldalán.