Szomorú vasárnap

Szomorú vasárnap

Soroksáron kapott ki a Haladás.

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában Soroksárra látogatott a Szombathelyi Haladás. A meccs előtt a zöld-fehérek a 7., míg a sárga-feketék a 11. pozíciót foglalták el. Michal Hipp ezúttal Verpecz – Simut, Csonka, Németh M., Bosnjak – Csilus – Nyíri, Derekas, Rácz, Csernik – Molnár R. tizeneggyel kezdett – azaz az Illés Akadémia egyéni képző edzője, Bosnjak Predrag mellett három korábbi növendékünk, Simut Mario Lucas, Nyíri Vince és Rácz Barnabás volt ott a pályára lépő csapatban. A padon – többek mellett – Mursits Roland, Mohos Barnabás, Tóth Máté, Doktorics Áron, Horváth Rajmund és Bolla Gergő várt bevetésre. A Soroksárban a kezdőcsapat tagja volt Halmai Ádám, aki 2017 és 2019 között volt akadémiánk tanulója.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a találkozó, ám a 19. percben egy szöglet utáni baki – Németh Milán kézzel ért a labdába – miatt 11-eshez jutottak a hazaiak, amit értékesítettek is. Újabb baki kellett a második hazai gólhoz – ezt a játékvezető követte el. A soroksári akció során bekerült a labda a 16-oson belülre, amit Bosnjak Predrag remek ütemben lopott le a lövésre készülő Lovrenics Balázs elől, ám a támadó jókorát rúgott a védőnkbe. Antal Péter tovább engedte az akciót, aminek végén Redzic talált a kapunkba – ekkor még mindig ott feküdt az ötösön a Hali agyonrúgott balbekkje.

A Hali szempontjából 0–2 hármas cserére sarkallta Michal Hippet: Doktorics Áron, Horváth Rajmund és Vanja Zvekanov is érkezett. Egyértelműen támadóbb szellemben játszottak a zöld-fehérek ezt követően. Csernik, Rácz, Doktorics és Horváth Rajmund kísérleténél is helyén volt a soroksári kapus, főleg utóbbi kettőnél mutatott be igazi bravúrt. Ami ezen az oldalon kimaradt, az a másik térfélen góllá vált: egy bedobás után hiába voltunk létszámfölényben, a feketemezesek Lovrencsics révén a harmadik góljukat is meglőtték. Az utolsó szűk negyedórára Tóth Máté is érkezett, a Hali büntetőt harcolt ki, ám Rácz Barnabás lövését megfogta Kovács Marcell. A másik oldalon Halmai Ádám kiosztott egy gólpasszt, így a Soroksár 4–0-ra győzött a Haladás ellen.