Szolnokon mutatkozhatott be Horváth Hunor

Szolnokon mutatkozhatott be Horváth Hunor

A 2021/2022-es kiírásban Kállai Zalán, Szijjártó Ármin, Tarján Patrik és Simut Mario Lucas után Horváth Hunor ötödik Illés Akadémia-játékosként debütálhatott a Szombathelyi Haladásban bajnoki mérkőzésen.

A Merkantil Bank Liga utolsó fordulójára is maradtak izgalmak: a Haladás a 6. helyét szerette volna megtartani, míg a Szolnoki MÁV a bennmaradásért küzdött. A vasiak jártak sikerrel, igaz, az esetleges szolnoki győzelem sem jelentett volna tagság-hosszabbítást a Tisza-partiaknak.

Nekünk azonban más miatt marad emlékezetes ez a győzelem. Németh Szabolcs a meccs hajrájában cserélt: Horváth Hunor jelentkezett játékra. U19-es balhátvédünk számára ez a momentum a debütálást jelentette.

Már a Vasas elleni U19-es döntetlen után arra hívta fel a figyelmemet Bakos Roland szakmai igazgató, hogy legyen a szemem a Haladás programján. Aztán múlt hétfőn még az U19-es csapattal edzettem, de keddtől már a felnőttek között tréningeztem. A csütörtöki foglalkozás után közölte velem Németh Szabolcs, hogy benne vagyok a hétvégi keretben. Először jártam egyébként Szolnokon, a stadion teljesen rendben volt, de a pálya talaja hagyott kívánnivalót maga után. A bemelegítést olyan intenzitással végeztem, ahogy csak lehet, aztán kaptam az infót, hogy jelentkezzek játékra. Persze igazából csak akkor hittem el, hogy debütálhatok, amikor már ténylegesen beálltam! Ráadásul a mi térfelünkön zajlott a játék, így rendkívüli koncentrációra is szükség volt. Nagyon boldog vagyok, még most, másnap is felfoghatatlan, hogy ez megtörtént. Ez egy nagyon komoly dolog! Amikor elkezdtem futballozni, nem is gondoltam arra, hogy 18 évesen már NB II-es meccs lehet a hátam mögött! Nagy változásokat hozott ez a tavasz, hiszen az U18-as válogatottban is szerepelhettem! Azonban számomra még nem ért véget az idény, hiszen van még egy rendkívül fontos meccsünk az akadémiai U19-es csapattal! Érmet szeretnénk nyerni, mindent megteszek azért, hogy ez összejöjjön! A szolnoki meccset követően régi csapattársak, valamint szombathelyiek és fehérváriak is gratuláltak, és külön öröm számomra, hogy a szüleim is jelen lehettek! Persze már rögtön a találkozó után az öltözőben jött az oltás is, hogy már gondolkodjak azon, hogyan is fizetem a „beszállót”, ám állok ennek is elébe

– nyilatkozta Horváth Hunor, aki 2022. május 22-én mutatkozhatott be bajnoki találkozón a Szombathelyi Haladás együttesében.