Szívvel és lélekkel szerzett egy pont

Szívvel és lélekkel szerzett egy pont

Emberhátrányban játszott döntetlent az Illés Akadémia U14-es csapata.

Illés Akadémia U14 – Diósgyőri VTK U14 1–1 (0–1)
Illés Aka. U14.: Tama M. – Szijjártó Áron (Bécsy, 74.), Blum, Takács D., Kelemen – Meskó (Abért, 79.), Mayer, Németh R. – Őri (Csonka, 58.), Szijjártó Ábel, László. Edző: Tóth Zsolt.
Gólszerző: Németh R. (48., 1–1)
Kiállítva: Blum (24.)

Az első negyedórában a vendégek játszottak némi fölényben, ám ez nem helyzetekben, hanem kedvező pozícióban kiharcolt szabadrúgásokban nyilvánult meg. A 24. percben viszont Kiss Bálint jó helyzetben lépett ki, és az őt szabálytalanul megállító Blum Barnabást piros lappal bűntette a játékvezető. Talán a sárga valamivel igazságosabb lett volna, mivel a diósgyőri támadó nem a kapu irányába, hanem a szögletzászló felé vitte a labdát. Ráadásul a 18 méterről elvégzett szabadrúgás-szituáció góllal végződött: az első két lövést Tama Máté még hárította, ám harmadjára Jecs Martin a hálóba helyezett. Ezt követően viszont az emberhátrány ellenére is fiataljaink vették át az irányítást és a félidő hajrájában előbb Szijjártó Ábel, majd pedig Őri Bálint lábában maradt benne az egyenlítés.

Térfélcserét követően is lendületben maradt csapatunk, és a 48. percben szépségdíjas találattal 1–1-re alakította az állást: egy jobbról érkező beadást Németh Richárd 15 méterről, kapásból lőtt a kapu bal alsó sarkába. A folytatásban mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, ám a legnagyobb ziccert a vendégek hagyták ki a 64. minutumban, amikor az egyedül kilépő Jecs Martin a kapufát találta telibe.

Nagyon idegesen kezdtük a mérkőzést, három olyan felesleges szabálytalanságot is elkövettünk, ami után az ellenfél a 16-osunk környékéről végezhetett el szabadrúgást. Szerencsére mind a hármat megúsztuk. Azt követően pedig egy kissé szigorú játékvezetői döntésnek köszönhetően emberhátrányba kerültünk, ráadásul gólt is kaptunk. A félidő hajrájában így is adódott két óriási ziccerünk. Ha az egyiket értékesítjük, minden másképp alakulhatott volna. Szerencsére a második játékrészben sikerült egyenlítenünk és a helyzetek alapján picivel közelebb álltunk a győzelemhez. Büszkék lehetünk a srácokra, mert óriásit küzdöttek a mai mérkőzésen

– fogalmazott a találkozó lefújása után Tóth Zsolt edző.