Sokgólos döntetlent játszott a Hali

Sokgólos döntetlent játszott a Hali

Utolsó ausztriai mérkőzésükön ikszeltek Rácz Barnabásék.

Az edzőtábor helyszínétől 50 km-t buszozott a Szombathelyi Haladás, így Eggendorfban játszhatott a 2021/2022-es katari bajnok, az Al-Sadd ellen. Az ázsiai BL-ben egy rendkívül szoros csoportba kerültek a dohaiak, nem sokon múlott a továbbjutásuk. Vezetőedzőjük a spanyol Javi Garcia, míg legnagyobb sztárjuk, a korábbi Villarreal- és Arsenal-csillag, a spanyolok kétszeres Európa-bajnoka, Santi Cazorla. Egy szó, mint száz, komoly csapattal mérkőzhettek meg a vasiak. Németh Szabolcs Mursits – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Horváth R., Csernik, Rácz, Csilus, Sipos – Borvető összeállításban küldte pályára a Halit, azaz Mursits Roland, Simut Mario Lucas, Horváth Rajmund és Rácz Barnabás személyében négy egykori Illés Akadémia-növendék kezdett.

Hamar vezetéshez jutottunk: Bosnjak Predrag bal oldali beadását Csernik Kornél váltotta gólra, 1–0. Fél óra elteltével egyenlítettek a katariak, ám a szünetre mégis mi mehettünk előnnyel, ugyanis az Illés Akadémia egyéni képző-edzője, Bosnjak Predrag újabb remek assziszttal vetette észre magát: átadását Borvető Áron bólintotta a bal felső sarokba, 2–1. A félidőben Rácz Barnabást Tóth Máté váltotta. Szünet után pedig Borvető duplázott: egyéni akció végén lőtt higgadtan a kapuba, 3–1. Nem sokkal később szépítettek a dohaiak, sőt, a 80. percben egyenlíteni is tudtak, így a remek iramú találkozó 3–3-as döntetlennel zárult.

Hazai pályán is láthatjuk a zöld-fehéreket még a bajnoki rajt előtt: jövő szerdán, július 20-án 18 órakor a török kupagyőztes, a Sivasspor érkezik a Rohonci útra.