Sokat érő döntetlen

Sokat érő döntetlen

A Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság A-csoportjának csúcsrangadóján 1–1-es döntetlent játszott csapatunk a Don Pepito együttesével. Akadémiánk Edzői az egy pontnak köszönhetően karnyújtásnyira kerültek a bajnoki címtől.

 

Mindenféle túlzás nélkül kijelenthető, hogy a pontvadászat legmagasabb osztályának 6. fordulójában az egész bajnoki rendszer két legjobb csapata találkozott egymással. A mieink öt mérkőzést követően 100 százalékos mutatóval álltak, míg a címvédő „DP” szintén 15 pontot gyűjtött, ám ezt hat meccsen tette, ugyanis óriási meglepetésre az 5. körben 7–3-ra kikapott a PEAKFITNESS legénységétől. Így aztán teljesen érthető, hogy óriási várakozás előzte meg a csúcsderbit.

Maga az összecsapás aztán azt hozta, amit sokan vártak tőle. Volt a mérkőzésen minden, ami egy ilyen rangadón előfordulhat: szép gólok, remek cselek, parádés védések. Emellett pedig a felfokozott idegállapotnak köszönhetően villant a sárga és a piros lap is.

Amúgy az első félidő végén 1–0-ra mi vezettünk Oross Marci bombagóljának köszönhetően. Na, meg persze annak a remek védekezésnek, amit csapatunk a kapus Németh Gáborral az élén bemutatott.

Térfélcserét követően is maradt az óriási küzdelem, amibe nálunk egy kétperces, míg a Don Pepitónál egy ötperces kiállítás is „belecsúszott”. Gólt szerezni azonban így sem tudott egyik csapat sem. A rangadó vége előtt hét perccel az ellenfél átállt a „vészkapusos” játékra, aminek köszönhetően Sásdi Dávid találatával az egyenlítés is összejött nekik. Az utolsó pillanatokban viszont „Gaca” bemutatott még néhány parádés védést, így maradt az 1–1 arányú döntetlen.

Az egy pontnak köszönhetően csapatunk karnyújtásnyira került a bajnoki címtől. A mieink a következő fordulóban az Interpapír, míg a zárókörben az Atlantisz együttesével találkoznak. Ha ezt a két meccset pontveszteség nélkül lehozzuk, akkor biztosan megvan az aranyérem.