Simut Mario Lucas első gólja a Rohonci úton

Simut Mario Lucas első gólja a Rohonci úton

A dobogós Péccsel játszott 1–1-et a Szombathelyi Haladás.

Több helyütt is változtatott Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője, így a vasiak a Verpecz – Nyíri, Zvekanov, Devecseri, Németh M. – Simut, Csilus, Rácz, Doktorics – Borvető, Molnár R. összeállításban léptek pályára a PMFC ellen. Azaz Nyíri Vince, Simut Mario Lucas, Rácz Barnabás és Doktorics Áron képviselték a korábbi Illés Akadémia-növendékeket. A padon – többek mellett – Mursits Roland, Mohos Barnabás, Tóth Máté, Katona István, Bolla Gergő és Horváth Rajmund várt a lehetőségre. A vendégeknél Tóth-Gábor Kristóf kezdett, ő a 2001-es Illés Akadémia-korosztályban pallérozódott.

Az első nagyobb lehetőség előttünk adódott, Simut Mario Lucas a passzt választotta, talán elvállalhatta volna a lövést is az ötödik percben. A pécsieket sem kellett félteni: amellett, hogy stabilan védekeztek, bátran támadtak, sőt, volt időszak, amikor ők kerültek mezőnyfölénybe. Gólt nem hozott az első játékrész.

A szünetet követően nagyobb sebességi fokozatba kapcsolat a Haladás, és jöttek is a helyzeteink. Borvető Áron lövését védte a pécsi kapus, míg Simut Mario Lucas szabadrúgása nem sokkal ment fölé. Aztán egy újabb Borvető-löket után a vendégvédők a kapu torkából szabadítottak fel, de csak ideiglenesen, mert Rácz Barnabás lekészítését Simut Mario Lucas remek mozdulattal lőtte a hosszú felső sarokba, 1–0! Sajnos sokáig nem élvezhette az előnyt a zöld-fehér csapat, mert egy baranyai helyzetnél nem tudtak menteni a Hali védői, ami után Svedyuk lőtte ki a bal felső sarkot, 1–1. Akkor még nem úgy tűnt, hogy ez lesz a végeredmény. Előbb Rácz Barnabás, majd Simut Mario Lucas tűnt el a pécsi védők között a büntetőterületen belül, ám a síp egyszer sem harsant fel, míg a másik oldalon két alkalommal is bravúrral hárított Verpecz István.

A rendkívül változatos, sok-sok helyzetet és párharcot hozó összecsapás így 1–1-es döntetlennel zárult. A bajnokságban válogatott szünet következik, a Hali legközelebb április 2-án Kazincbarcikán szerepel.