Rossz idő, jó meccs, három pont

Rossz idő, jó meccs, három pont

Hideg őszi estén csapott össze a forduló előtt éllovas Fociszak FC-vel a harmadik Illés Akadémia Fiatalok gárdája. Ez már a hetedik forduló volt a Városi Kispályás labdarúgó-bajnokságban.

Előzetesen is jó mérkőzésre számíthattak azok, akik kilátogattak a Sportligetbe. Két olyan csapat találkozott, akik mindig is törekedtek a szép focira. Most sem volt ez másképpen! Lendületesen kezdett mindkét csapat, az első percekben jobb volt ellenfelünk. Azonban a Gadavics – Biegner, Fazekas, Szeiler, Győrffy, Bíró, Koronczai, Bokor összetételű zöld-fehér gárdánk is szervezetten játszott. Az első gólra a félidő közepéig kellett várni egy beadás után tudott vezetést szerezni a kékben játszó ellenfelünk, 1–0.

Az első játékrészben egy Győrffy Matyi-féle kapufán kívül Gadának kellett többször is nagyobb bravúrt bemutatnia, így egygólos hátrányban mehettünk szünetre.

A második etap ennek tudatában „Fiatalos” lendülettel kezdődött, próbáltunk dominálni. Támadófutballunk széles repertoárjából ezúttal Gadavics kapus akciókba való bevonását alkalmaztuk legtöbbször: ezzel létszámfölényes szituációkat igyekeztünk kialakítani. Azonban egy kontra után a Fociszak tudta növelni előnyét, 2–0.

Amikor egy kicsit leült a meccs, Fazekas Norbi gondolt egyet és egy szemfüles labdaszerzést követően a kapuba talált, 2–1.

Ez felpörgette a srácokat, több helyzetet is kialakítottunk, sorozatban rúgtuk a szögleteket. Az egyik ilyen sarokrúgást Biegner Dani végezte el gyorsan, a labda Fazit találta meg, aki most sem hibázott és ezzel már egyenlő volt az állás, 2–2.

A Fociszak csapta ezután többet birtokolta a labdát és többször is okozott nehéz pillanatokat Bíró Bencééknek a védelmében. Ezúttal mi tudtuk kihasználni a nyílt játékot! Egy villámgyors kontrát követően Győrffy húzott el a szélen és centerezett, ahol Fazi érkezett és kilőtte a bal alsó sarkot, ezzel mesterhármast szerezve és csapatunkat győzelemhez segítve: hiszen a mieink 3–2-re nyertek!

Minőségi meccsen sikerült tehát győznie az Illés Akadémia Fiatalok együttesének a bajnokság egyik legjobb gárdája ellen, ahogy idén már sokadjára, most is remek csapatmunkát produkálva!

Legközelebb október 30-án a Di Napoli csapatával játszik zöld-fehér kockás gárdánk.

Fociszak FC – Illés Akadémia Fiatalok 2–3 (1–0)
Gólszerző:
Fazekas N. (3)