Remek játék, gyönyörű gólok: Bécset is bevették az U19-es lányok

Remek játék, gyönyörű gólok: Bécset is bevették az U19-es lányok

Csapatunk az első és a második játékrészben is kétszer mattolta az Austria Wient és 4–1-es győzelemmel térhetett haza.

FK Austria Wien U21 – Illés Akadémia-Viktória U19 1–4 (1–2)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. (Bényei B., 60.) – Németh Z., Müller Zs., Szabó L. – Németh N. (Báder M., 75.), Tóth B. (Bukor Z., 46.), Szilvási N., Stadler K. (Giczi K., 65.) – Kleinert P. (Nagy Cs., 65.), Kaszap K. (Licskai L., 65.) – Csombor L. Asszisztens edző: Csikortás Dávid.
Gólszerzők:
Csombor L. (22., 0–1), Stadler K. (40., 1–2), Bukor Z. (47., 1–3), Kaszap K. (59., 1–4)

Újabb nemzetközi mérkőzésre utazott U19-es korosztályunk, amely ezúttal Bécsben, az Austria Wien U21-es csapatánál vendégeskedett. A zöld-fehérek nagyon jó felfogásban kezdték a találkozót. Agilisan, energikusan futballoztak, ennek eredményeként pedig a játékrész derekán meg is szerezték a vezetést! A jobb oldalon Kleinert Petra kapott jó labdát, melyet tanítani való mozdulattal vett át, majd vitt tovább, okos visszagurítását pedig Csombor Luca rúgta a rövid sarokba (0–1). Az előny tudatában sem lassítottunk, óriási akarattal játszottak a lányok, s bár hamar egyenlítettek a hazaiak, Stadler Kiara kipattanó utáni fejesével ugyanilyen gyorsan vettük vissza az előnyt, így 2–1-re vezettünk a szünetben.

A második játékrészre érkezett Bukor Zoé is a pályára, aki nem akárhogy tette le névjegyét! Beállása után egy perccel Szilvás Nelli forintos labdáját váltotta gólra, már 3–1-re vezettünk. Hogy a lábbal, s fejjel szerzett találatok sormintája kifogástalan legyen ezen az estén, arról aztán Kaszap Kamilla gondoskodott az 59. minutumban, aki Csombor Luca szögletét továbbította a kapuba, 4–1-re módosítva ezzel az állást. Mivel több alkalommal már egyik háló sem zörrent meg, így ez egyben a találkozó végeredményét is jelentette.

A mieink kiváló, összeszedett teljesítménnyel rukkoltak elő utolsó előtt felkészülési mérkőzésükön és teljes mértékben megérdemelt győzelmet arattak osztrák ellenfelükkel szemben.

Nagyon büszkék vagyunk a lányokra és gratulálunk nekik, mert az első perctől az utolsóig felszabadult, ám koncentrált, fegyelmezett és bátor játékot mutattak, s tették mindezt egy jó csapat ellen. Formás akciókat vezettünk, látványos megmozdulásaink voltak, mindezek mellett pedig négy gyönyörű gólt szereztünk. A párharcokba kivétel nélkül úgy mentünk bele, hogy ezekből csak mi jöhetünk ki győztesen, ami szintén megmutatja, hogy milyen mentalitással léptek pályára a lányok és mennyire hajtottak. Túlzás nélkül mondhatom, hogy mindenkit kiemelhetnék, a cserék is remek labdaszerzésekkel, átadásokkal, nagyon hasznos játékkal szálltak be a találkozóba. Szilvási Nelli támadófutballját, illetve Csombor Luca és Németh Zonga mind védekezésben, mind támadásban bemutatott játékát külön megemlíteném. Nagy öröm és élmény volt most így látni ezt a csapatot

– összegezte az osztrák fővárosban lejátszott kilencven percet Csikortás Dávid asszisztens edző.