Remek Illés Akadémia-zárás

Remek Illés Akadémia-zárás

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok utolsó fordulójában az Illés Akadémia-Haladás U15-ös, U17-es és U19-es csapata is győzött. Az U14-es és U16-os gárda döntetlent játszott.

U14

Diósgyőri VTK–Illés-Haladás 3-3 (0-0). – Miskolc, vezette: Fülöp.

Illés-Haladás: Olasz – Stifter (Varga D.), NAGY R. (Kovács B.), SZVOBODA, Papp Cs., Frák, Mozsár, Bonyhárd (Mohos), FÁBIÁNKOVITS, Somfalvi, Udvardi (Varga O.). Edző: Nagy József.

Az első félidőben a vasiak futballoztak jobban, szünet után kiegyenlített játék folyt a pályán. Igazságos eredmény született.

Gólszerzők: Fábiánkovits 2, Papp Cs.

Végeredmény: 1. Honvéd 71 pont, 2. Puskás Akadémia 68, 3. Vasas 63, …8. Illés-Haladás 39.

U15

Diósgyőri VTK–Illés Akadémia-Haladás 1-4 (0- 2). – Miskolc, vezette: Tóth T.

Illés-Haladás: Simon – SZABÓ B., KÁLLAI, TAMA, Iván, Kovács P., MUZSI, Németh Á., HORVÁTH J., Knizs (Miszori), Bátori-Tóth (Pataki). Edző: Sátori Barnabás.

A végig koncentráltan játszó és helyzeteiket jól kihasználó szombathelyiek megérdemelten nyertek a jó erőkből álló hazaiak ellen. Gólszerzők: Tama 2, Kállai, Horváth J.

Végeredmény: 1. Puskás Akadémia 76, 2. Honvéd 69, 3. MTK 56, …9. Illés-Haladás.

U16

Illés-Haladás–Puskás Akadémia 2-2 (2-0). – Illés Akadémia, vezette: Horváth K.

Illés-Haladás: MOLNÁR G. – RESETERITS, SIMON, Baranyai, Palkó (Sipos), Doncsecz, ANTAL, Markó, Tarján, Dezamits, Heiter (Horváth R.). Edző: Németh Richárd.

A szombathelyiek remekül kezdték a mérkőzést, kétgólos előnyre tettek szert. A második féliődben azonban fölénybe került a Puskás Akadémia, s mivel a vasiaknak csak két cseréjük volt, nem tudtak igazán belenyúlni a találkozóba, nem tudtak frissíteni a csapaton. A hajrában a felcsútiak két pontrúgásból egyenlítettek. Összességében reális eredmény született, ugyanakkor mivel a 89. percben még a szombathelyiek 2-0-ra vezettek, fájó a pontvesztésük.

Gólszerző: Antal 2.

Végeredmény: 1. Honvéd 69. 2. MTK 53, 3. Puskás Akadémia 48, …6. Illés-Haladás 29.

U17

lllés-Haladás–Puskás Akadémia 2-0 (1-0). – Illés Akadémia, vezette: Herm.

Illés-Haladás: Schüld – Auer, Debreceni, Woth, Szalay, Jakab (Bunevácz), Basics (Csomós), Kállai (Füzik), Szecsődi (Vajda), Schuszter, Tóth M. Edző: Oross Márton.

A vasiak végig nagyon koncentráltan futballoztak, egy pillanatra sem forgott veszélyben a győzelmük, megérdemelten nyertek. Az Illés-Haladás valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott.

Gólszerző: Szalay 2.

Végeredmény: 1. Honvéd 28, 2. Puskás Akadémia 44, 3. MTK 42, …6. Illés-Haladás 35.

U19

Diósgyőri VTK–Illés-Haladás 1-2 (1-1). – Miskolc, vezette: Szabó P.

Illés-Haladás: Csutorka – Bognár, NYÍRI, Nyári P. (Molnár T.), Halmai, DOKTORICS, Illés, TÓTH-GÁBOR (Bokor), Füleki (Balogh F.), Bolla, Szekér. Edző: Németh Szabolcs.

A vasiak egy peches szituációt követően a mérkőzés elején hátrányba kerültek: a diósgyőriek egy kezezés után megítélt büntetőből megszerezték a vezetést. Ám ez nem törte meg az Illés Akadémiát, a szervezetten védekező Diósgyőr ellen a félidő lefújása előtt kiegyenlített. Szünet után tovább növelte a nyomást a vasi csapat és a 90. percben megszerezte a győztes találatot. Egy nehéz ellenféllel szemben aratott szép győzelmet a vasi együttes.

Gólszerzők: Molnár T., Tóth-Gábor.

Kiállítva: Tőzsér (92.), illetve Szekér (92.).

Végeredmény: 1. MTK 62, 2. Honvéd 58, 3. Debrecen 44, …5. Illés-Haladás 38.