Rácz Barnabás mesterhármasa a Debrecen ellen

Rácz Barnabás mesterhármasa a Debrecen ellen

Az utánpótlás bajnokságok 28. fordulójában az Illés Akadémia U21-es csapata Rácz Barnabás három találatával 3-0-ra verte a Debrecent. 

U14., I. osztály, Nyugat
Videoton–Illés Akadémia Haladás 3-3 (1-2). – Székesfehérvár, vezette: Almádi.
Gól: Horváth K. (10.), Bolla (22.), Labát (72.). 
Illés Akadémia-Haladás: Soós (Viganó) – Kiss T., Latyák (Szabó D.), Labát, Szalai – Vargovics, Bolla, Hertelendi, Szilágyi – Winkler, Horváth K. (Burai). Edzõk: Németh Szabolcs, Marton Róbert.
Jól kezdte a mérkõzést az Illés Akadémia, már 2-0-ra is vezetett, amikor a nagy vihar miatt egy kis idõre félbeszakadt a találkozó. Ez megtörte a vasiak lendületét, a hazaiak viszont rendezték soraikat és megfordították az eredményt. Végül azonban sikerült a döntetlent kiharcolniuk a szombathelyieknek. 
A bajnokság állása: 1. Gyõri ETO 68, 2. FTC 62, 3. Illés Akadémia 59 pont.

U15 I. osztály, Nyugat
Videoton–Illés Akadémia-Haladás 0-1 (0-0). – Székesfehérvár, vezette: Farkas.
Gól: Schindler (69.). 
Illés Akadémia-Haladás: Tóth K. 0 – Bontó 6, Schindler 6, Németh D. 6, Köntés 5 – Kiss B. 5, Keresztes 6,  Varga K. 5 – Tóth M. 5 (Schener 5),Sárközi 5, Horváth M. 5 (Böcskei 5). Edzõk: Bánfalvi Zsolt, Bánfalvi Attila.
Végig a vendégek irányították a mérkõzést, a székesfehérváriak kapura sem lõttek, így a szombathelyi kapusnak szinte nem is kellett kézzel labdához érnie. Azonban sokszor körülményesen, lassan, pontatlanul futballoztak a vasiak, ezért nem nyertek több góllal. Egy gyenge ellenfél ellen nem forgott veszélyben az Illés Akadémia gyõzelme. 
A bajnokság állása: 1. FTC 71, 2. Vasas Kubala Akadémia 58, 3. Gyõri ETO 57, … 5. Illés Akadémia-Haladás 53 pont.

U16, I. osztály
Debrecen–Illés Akadémia 3-2 (0-1). – Debrecen, vezette: Újhelyi.
Gól: Tóth G. (19.), Gönczö (77.). 
Illés Akadémia-Haladás: Molnár M. – Derdák, Bolboaca (Kiss K.), Mészáros, Deéry (Sály) – Tóth G., Kovács Z., Mády (Szabó Á.), Kismárton – Szenczi, Gönczö. Edzõk: Koller Zoltán, Szenczi Imre.

Az esõvel kísért orkánerejû szélben lejátszott mérkõzésen mindkét csapat nehezen alkalmazkodott az irreális körülményekhez. A vendégek szereztek vezetést, és ugyan további gólokat szerezhettek volna, a debrecenieknek nagyon helyzetei voltak. Szünet után hatalmas védekezési hibákat követtek el a vendégek, amelyeket az ellenfél könyörtelenül kihasznált. Megérdemelten nyert a Debrecen, bár egy kis szerencsével a vasiak egy bravúrpontot elcsíphettek volna. 

A bajnokság állása: 1. MTK 68, 2. Honvéd-Magyar Futball Akadémia 66, 3. Gyõri ETO 59, …10. Illés Akadémia-Haladás 37 pont.

U17, I. osztály
Illés Akadémia–Debrecen 0-2 (0-0). – Illés Akadémia, vezette: Kocsondi. 
Illés Akadémia-Haladás: Gyécsek 4 – Kretz 5, Markovics 5.5, Czingráber 5.5, Könczöl 5 – Garda 6 (Horváth K.), Lempeg 5, Kõris (Jordán), Petró 5 – Soós 5 (Kovács Zs. 4), Szõke 5. Edzõk: Csordás Csaba, Farkas Péter.
Az elsõ félidõben sokkal jobban játszott az Illés Akadémia, a helyzetei is megvoltak, Petró még tizenegyest is hibázott. Szünet után is a vasiak játszottak fölényben, a Debrecen két kapuralövésébõl két szerencsés gólt szerzett. A hazaiak játékuk alapján egyáltalán nem érdemeltek vereséget, ezért is fájó a végeredmény.
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 61, 2. MTK 51, 3. Debrecen 51, …13. Illés Akadémia 25 pont.

U18, I. osztály
Debrecen–Illés Akadémia-Haladás 4-0 (2-0). – Debrecen, vezette: Kassai.
Illés Akadémia-Haladás: Molnár D. 0 – Grabant 5, Gabura 5, Milkó 6, Fodor 5 – Mátyás 5 (Tóvizi), Kádár 5, Schindler 5 – Szabó B. 5 (Sipos),Török M. 5, Orovecz 5 (Tóth M. 5). Edzõ: Koller Zoltán.
Noha a debreceniek többet birtokolták a labdát, a vendégek nem játszottak alárendelt szerepet. A hazaiak ugyanakkor gyorsan kihasználták, hogy széllel hátban játszanak, és a szünetre kétgólos elõnnyel vonulhattak. A második félidõben megvoltak a lehetõségek a vasiak elõtt, ám míg õk kihagyták, a debreceniek gólra váltották õket.
A bajnokság állása: 1. Gyõri ETO 58, 2. Puskás Akadémia 56, 3. Honvéd-MFA 52, …12. Illés Akadémia-Haladás 35 pont.

U21, I. osztály
Illés Akadémia–Debrecen 3-0 (0-0). – Illés Akadémia, vezette: Lapath.
Gól: Rácz (48., 64., 74.). 
Illés Akadémia-Haladás: Gyurján M. 7 – Angyal 8, Zsirai 8, Hirschler 8, Füredi 8 – Jancsó 7, Bedi 7, Halmai 7 – Medgyes 8 (Németh Á.),Tóth M. 7, Rácz 9. Edzõ: Kuttor Attila.
Az esõben, szélviharban lejátszott mérkõzésen az elsõ félidõben széllel hátban futballozó szombathelyiek nagy mezõnyfölényt harcoltak ki, de a kapu elõtti befejezések nem sikerültek. Szünet után a széllel szemben sokkal jobban érvényesült a vasiak futballja, akik ilyen arányban is megérdemelten nyertek. Lehet azért, mert korábban Vácott hasonló körülmények között már futballoztak. A hazaiaknál mindenki jó teljesítményt nyújtott. 
A bajnokság állása: 1. MTK 50, 2. Videoton 50, 3. Újpest 45, …5. Illés Akadémia 39 pont.

Rácz Barnabás mesterhármast szerzett