Preakadémiai csapatunk bronzérmet szerzett Radomljéban

Preakadémiai csapatunk bronzérmet szerzett Radomljéban

Ferencsik Evelin U15-ösei mellett egyik preakadémiai csapatunk, a Viktória FC által működtetett U11 is részt vett a szlovéniai MEDEX-kupán.

A kislányok számára, akiknek többsége életében először játszott leánycsapatok ellen, illetve először utazhatott futballistaként külföldi viadalra, óriási élményt jelentett a torna.

Az élményhez a Szandi Gábor irányította csapat jó szereplése mellett hozzájárult az is, hogy a ŽNK Radomlje kitűnően szervezett tornára várta vendégeit, amelyen a szlovénok nem csak a mérkőzések precíz szervezésében jeleskedtek, hanem a „körítés” is remek volt. A főszponzor MEDEX méztermeléssel és forgalmazással foglalkozó vállalkozás, innen származott az az ötlet, hogy a megnyitón valamennyi résztvevő egy szelet mézes müzlit emelt a magasba. Látványos volt, de számunkra az még fontosabb, hogy a mieink ugyan – szétlövésben, a lehető legminimálisabb különbséggel – alulmaradtak a harmadik helyért vívott párbajban, de ők is megkapták a bronzérmeket.

A lányok három győzelemmel, csoportjukban mind a kilenc pontot begyűjtve végeztek a kvartett élén. A Koper Obalát és a ŽNK Radomljét is 1–0-ra győzték le, illetve a szervezők 3–0-s győzelemmel igazolták a javukra a visszalépett Radjle helyén játszó ŽNK Radomlje U12 elleni találkozót. A csoportmérkőzések utáni elődöntőben a ŽNK Podravje Aluminij jobbnak bizonyult a Viktóriánál (6–2), majd a bronzmeccsen az egyszer már legyőzött Koper Obalával találkoztak a szombathelyi lányok. A rendes játékidő döntetlennel ért véget, szétlövés döntött, ebben – hajszálnyival – a szlovénok bizonyultak jobbnak.

Nagyon örülök, hogy lehetőségünk volt részt venni Szlovéniában a MEDEX-kupán.  A játékosoknak ez volt az első olyan tornája, ahol nemzetközi lánycsapatok ellen tudtunk játszani. A csoportmérkőzések nagyon jól sikerültek – stabilan védekeztünk, helyenként kombinatívan, bátran játszottunk, valamint labdaszerzéseink és gyors megindulásaink révén számos gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki, ezek után több szemrevaló gólt is szereztünk. Ezeken a mérkőzéseken nagyon elégedett voltam a lányok teljesítményével, igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni. Az elődöntő mérkőzést egy nagyon jó erőkből álló csapat ellen játszottuk, sajnos a korai kelés és a hosszú utazással járó fáradtság megmutatkozott a pályán. A bronzmérkőzésen ismét jól játszottunk, de sajnos már nem voltunk annyira koncentráltak az ellenfél kapuja előtt, ezért a helyzeteink kimaradtak, gól nélküli döntetlennek zárult a mérkőzés, a szétlövés pedig nem nekünk kedvezett. Összességében elmondható, hogy egy kiváló szervezésű tornán vettünk részt, sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodtak a lányok, ez volt az elsődleges célja a tornán való részvételünknek. Örülök, hogy fel tudtuk venni a versenyt a délszláv mentalitású, fizikálisan erős ellenfelekkel szemben. Több jó egyéni teljesítményt is láttam a torna során, minden mérkőzésből tudtunk tanulni és a lányok fejlődése szempontjából hasznos volt a torna. Gratulálok az egész csapatnak és köszönet a szülőknek, hogy ilyen messzire is elkísértek minket és szurkoltak a csapatnak

értékelte a MEDEX-kupát Szandi Gábor.

 A MEDEX-kupán pályára lépett U11-es csapatunk: Čelan Anikó, Csejtey Kornélia, Csejtei Vivien, Horváth Liza, Iszak Janka, Kalmár Vivien, Komora Hanna, Molnáros Emma, Nagy Felícia, Németh Maja, Pap Izabella, Varga Vivien, Vizaver Dorottya. Edző: Szandi Gábor