Pazar őszi idényzáró

Pazar őszi idényzáró

Idegenben győzte le a nagy rivális FTC-t női U19-es csapatunk!

FTC-Telekom U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 1–2 (0–2)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. – Kováts A., Csáki E., Pintér T. – Gravencz G, Németh M., Novák L. (Szabó L., 76.), Szabó F. – Hécz Zs. (Csombor L., 70.), Nagy D. (Szilvási N., 70.) – Mesterházy I. (Gyócs-Németh C., 85.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerző:
Mesterházy I. (6., 0–1; 15., 0–2)

Utolsó idei tétmérkőzése előtt állt női U19-es együttesünk, amely nem akármilyen ütközettel zárta le a 2023/2024-es kiírás őszi idényét. A mieink a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a Ferencváros gárdájához utaztak. Leányaink egy győzelem esetén bebiztosíthatták őszi elsőségüket, vereség esetén viszont a fővárosiaknak arra is meglett volna az esélyük, hogy öt ponttal elhúzzanak tőlünk.

Utóbbi számunkra egyáltalán nem volt opció, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Mesterházy Ivett hathatós közreműködésével már a 15. percre kétgólos előnyre tettünk szert. Villámléptű támadónknak előbb Novák Luca, majd Hécz Zsuzsanna adott remek labdát, ő pedig biztos lábbal értékesítette mindkét lehetőséget. A folytatásban aztán nagyon stabil védekezéssel rukkoltunk elő, ezzel pedig érezhetően nem is igazán tudott mit kezdeni a budapesti alakulat. A második felvonásban is kézben tartottuk az összecsapást, szervezettek voltunk, ellentámadásainkból pedig akár végleg le is zárhattuk volna a találkozót. A hajrában tizenegyesből ugyan a Ferencváros is beköszönt, ez azonban a lényegi kérdéseken már nem változtatott. Csapatunk 2–1-es idegenbeli győzelemmel fektette két vállra nagy riválisát, így tíz forduló elteltével egészen biztosan a tabella élén telelhet és innen várhatja a tavaszi folytatást.

Nagyon örülünk ennek a rendkívül fontos győzelemnek, az pedig hab a tortán, hogy ez őszi elsőséget ért számunkra. Rengeteget melóztak a lányok, végig taktikusan, nagyon fegyelmezetten játszottak, abszolút egyben volt a csapat. Mesterházy Ivett révén hamar kétgólos előnyre tettünk szert, onnantól kezdve pedig egyértelműen megvolt a védekezésünk, ráadásul a kontráinkban rendre ott volt az újabb gól lehetősége. A labda talán a Ferencvárosnál volt valamivel többet, ennek ellenére viszont teljességgel kontrolláltuk a mérkőzést. A végéhez közeledve egy – talán véleményesnek mondható – büntetőből szépítettek a hazaiak, a győzelmünk azonban így sem forgott veszélyben. Gratulálok a lányoknak, mert nagyon jó mérkőzést hoztak le, emellett pedig a stábomat is szeretném mindenképpen megemlíteni, akiknek szintén nagyon köszönöm azt a rengeteg időt, energiát, amit beletesznek. Igazi csapatmunka ez a javából! Amit még kiemelnék, hogy asszisztens edzőm, Csikortás Dávid „álmodta meg”, hogy mit védekezzünk, ami nagyon jól sült el, ezt pedig ezúton is köszönöm neki

– fogalmazott a mérkőzést követően Tebeli György vezetőedző.