Parádés Illés Akadémia-hétvége

Parádés Illés Akadémia-hétvége

Az I. osztályú utánpótlás-labdarúgó-bajnokságok legutóbbi fordulójában az Illés Akadémia-Haladás négy csapata is nyerni tudott.

U14
Illés Akadémia-Haladás– Grosics Akadémia 5-0 (0-0). – Illés Akadémia, vezette
: Draskovits.
Illés Akadémia-Haladás: Király – Bogdányi (Pataki), Knizs (FRÁK), Szabó B., KÁLLAI (Bátori-Tóth), Borbács, VIGH, Tama (Várnai), KOVÁCS P., NÉMETH Á., Iván. Edző: Németh Richárd.
Habár a korai kiállítás valamelyest befolyásolta a mérkőzés alakulását, a vasiak végig nagy nyomás alatt tartották ellenfelük kapuját. A második félidőben a helyzetek mellett már érkeztek a gólok is, a végeredmény hízelgő a vendégekre nézve. Gólszerzők: Vigh, Frák, Pataki, Borbács, Németh Á. Kiállítva: Gyuga, Wolland (Grosics Akadémia).
A bajnokság állása: 1. Videoton 53, 2. Puskás Akadémia 51, 3. Debrecen 48, … 7. Illés Akadémia-Haladás 33 pont.
22. forduló, szombat, 12.00: Győri ETO–Illés Akadémia-Haladás.

U15
Illés Akadémia-Haladás– Grosics Akadémia 1-0 (0-0). – Illés Akadémia, vezette
: Fodor.
Illés Akadémia-Haladás: Senkó – Bényei, Reseterits, Baranyai, Varga M., Doncsecz, Kovács Z., Markó, Sipos (Palkó), Bunevácz, Dezamits (Horváth R.). Edző: Sipos Norbert.
Az elmúlt meccsekhez képest ezúttal gyengébb teljesítményt nyújtott az Illés Akadémia, és kevesebb helyzetet is dolgozott ki. Ám a csapat erősségét mutatja, hogy így is sikerült begyűjtenie mindhárom pontot. Gólszerző: Bunevácz. Kiállítva: Nagy (Grosics Akadémia).
A bajnokság állása: 1. Honvéd 55, 2. Debrecen 49, 3. Puskás Akadémia 46, … 8. Illés Akadémia-Haladás 28 pont.
22. forduló, szombat, 10.00: Győri ETO–Illés Akadémia-Haladás.

U16
FTC–Illés Akadémia-Haladás 1-2 (1-1). – Budapest, vezette
: Dobó.
Illés Akadémia-Haladás: HEGYI – RÉDEI, Szilvás (Füzik), Auer, Jakab (Csomós), Szalay, KÁLLAI (Debreceni), Woth, VAJDA (Séfer), Basics, Simon. Edző: Takács Csaba.
Rosszul kezdődött a mérkőzés a vendégek számára, az ötödik percben nagy védelmi hiba után vezetést szereztek a hazaiak. Ezután átvették a játék irányítását a vasiak, és sok helyzetükből egyet – szép támadás végén – gólra is váltottak. A második félidő közepétől nagy offenzívát indítottak a hazaiak, ám a vendégek jól zárták le a területeket, szervezetten védekeztek. Sőt, egy kontrából megszerezték a győztes találatot. A vasiak megdolgoztak a megérdemelt győzelemért. Gólszerzők: Kállai, Vajda.
A bajnokság állása: 1. Honvéd 55, 2. Debrecen 49, 3. Puskás Akadémia 46, … 8. Illés Akadémia-Haladás 28 pont.
21. forduló, szombat, 11.00: Illés Akadémia-Haladás–Videoton.

   Vajda Bence szerezte az U16-os csapat egyenlítő gólját . Fotó: Vas Nép/Unger Tamás

U17
FTC–Illés Akadémia-Haladás 2-2 (2-1). – Budapest, vezette
: Pálinkás.
Illés Akadémia-Haladás: Kiss Á. – Bokor, Huszti, Nyári, ILLÉS (Horváth M.), Tóth-Gábor, Halmai, Oláh, BALOGH, MOLNÁR T. (Kónya), SZEKÉR (Nyíri). Edző: Oross Márton.
Az edzőváltáson átesett – Csordás Csaba helyett Oross Márton irányította – szombathelyiek szereztek vezetést, majd fordított az FTC. Ám a vasiak tartását mutatja, hogy végül sikerült kiegyenlíteniük. Sőt, a végén akár nyerhettek is volna. Gólszerzők: Szekér, Molnár T.
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 46, 2. MTK 36, 3. Honvéd 27, … 6. Illés Akadémia-Haladás 25 pont.
21. forduló, szombat, 11.00: Illés Akadémia-Haladás–Videoton.

U19
Illés Akadémia-Haladás– Videoton 2-1 (0-1). – Illés Akadémia, vezette:
Juhász.
Illés Akadémia-Haladás: Schener – Szár, FUNSHO (Füleki), Szilágyi, Szántó, Kovalovszki, Kiss Be., Kiss Ba., Szalai (Keresztes), Varga K. (Dombi), Bolla. Edző: Németh Szabolcs.
Küzdelmes mérkőzést vívott a két együttes, mezőnyben végig a szombathelyiek domináltak. Habár játékban nem úgy teljesítettek a vasiak, ahogy az elvárható lett volna, a befektetett munka meghozta gyümölcsét: a hajrában megszerezték a győztes találatot a hazaiak. Gól: Funsho 2.
A bajnokság állása: 1. Honvéd 45, 2. Illés Akadémi-Haladás 36, 3. Puskás Akadémia 35 pont.
21. forduló, szombat, 11.00:  MTK–Illés Akadémia.