Pályán bejutottunk,zöld asztalnál kiestünk!?!?!?!? U 17 EB selejtezõ az elitkörbe jutásért 3+1 “illés “játékossal Telkiben.Kovács TamásMedgyes Zoltán,Németh Márió,+1 Tamás Krisztián.

Forrás:www.MLSZ.hu

2012. 03. 28.

2012. 03. 29.

U17-es válogatott: a belgák számára kedvezõ az UEFA döntése

Az UEFA Fegyelmi Bizottsága csütörtökön tárgyalta a belgák óvását a Belgium-Oroszország Európa-bajnoki selejtezõ mérkõzéssel kapcsolatban.

Mint arról korábban beszámoltunk, Belgium a magyarországi rendezésû Eb-selejtezõ elitkör múlt heti második fordulójában a pályán 1-0-ra gyõzte le Oroszországot, de az oroszoknál egy eltiltott labdarúgó is pályára lépett, ezért a belgák megóvták a találkozót. A pályán elért eredmények alapján a magyar válogatott végzett a csoport élén, és harcolta ki az Eb-részvételt, de az UEFA Fegyelmi Bizottsága ma arról határozott, hogy a megóvott mérkõzés három pontját 3-0-ás gólkülönbséggel kapja meg a gyõztes csapat, így pedig – jobb gólkülönbséggel – Belgium szerezte meg az elsõ helyet.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos írásbeli határozat kézhezvétele után fellebbez a döntés ellen, mert álláspontja szerint a pályán elért eredmény egyeztethetõ össze a sport szellemiségével.

A magyar U17-es válogatott az elmúlt hónapok során bizonyította, hogy helye van Európa legjobb csapatai között. Ez a korosztály két év múlva egészen bizonyosan megmutathajta tehetségét a kontinens legerõsebb válogatottjai között, a 2014-es U19-es Eb-t ugyanis Magyarország rendezi. Pisont István csapata hat selejtezõjébõl ötöt megnyert, és egy döntetlent ért el, a pályán elért eredmények alapján mind az alapkört, mind az elitkört csoportja élén zárta. Ez az egy döntetlen – és még inkább az oroszok hibája – azonban a jelek szerint elég volt ahhoz, hogy lemaradjunk az idei Európa-bajnokságról. A játékosok és a szakmai stáb azonban minden elismerést megérdemelnek, mert ha rajtuk múlik, akkor válogatottunk ott lehet az idei tornán.

Csoportgyõztes az U17-es válogatott

Válogatottunk remek teljesítményt nyújtva, az utolsó pillanatig nagyot küzdve 3-2-re legyõzte az oroszokat Telkiben, és az elsõ helyen végzett az Eb-elitkörben, egyelõre mégsem biztos az Európa-bajnoki részvétele.

A Belgium elleni 2-2-es döntetlen és a Wales elleni 5-1-es gyõzelem után a magyar válogatott az Európa-bajnoki részvételért játszott az oroszokkal Telkiben. A mieink a Hrabina Alex – Spandler Csaba, Asztalos Dávid, Bobál Dávid, Tamás Krisztián – Németh Márió, Medgyes Zoltán (Nagy Dominik, 41.), Berecz Zsombor (Kalmár Zsolt, 74.) – Farkas Zoltán, Bobál Dávid, Vida Krisztofer összeállításban szerepeltek a mérkõzésen.

Az elsõ tíz percben a magyar válogatott akarata érvényesült a pályán, a mieink fölénye helyzetekben is megmutatkozott, a 4. percben Farkas Zoltán próbálkozása tévesztett kevéssel célt, a 8. percben pedig egy szöglet után Bobál Dávid közeli lövését követõen egy orosz védõ a gólvonalról szabadított fel. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a 16. percben Hrabina Alex bravúrja mentette meg a mieinket a kapott góltól. A játékrész második felében az orosz válogatott valamivel veszélyesebb volt, de a 39. percben mi szereztünk vezetést: Bobál Dávid szerelt egy orosz támadót a felezõvonal közelében, indította a bal szélen helyezkedõ Vida Krisztofert, aki a balösszekötõ helyén feltûnõ Berecz Zsomborhoz passzolt. A Vasas támadója kapura fordult, majd 15 méterrõl, a 16-os bal sarkának közelébõl mesterien csavart a bal felsõ sarokba (1-0).

A 43. percben egy gyors kontra végén növeltük az elõnyt, a szünetben csereként beállt Nagy Dominik kiváló ütemben indította a jobbösszekötõ helyén beinduló Bobál Gergelyt, aki egy védõ szorításában, 16 méterrõl a jobb sarokba helyezett (2-0). A 48. percben elkerülhetõ gólt kaptunk: egy magyar szabadrúgás után az oroszok a térfelünkön szereztek labdát, majd egy gyors támadás végén Turik az öt és feles bal sarkától lõtt a léc alá (2-1). Az 58. percben egy kontra végén Bobál Gergely kapott remek labdát Berecztõl, már csak a kapussal állt szemben, de 10 méterrõl a jobb sarok mellé gurított. A 64. percben egy orosz akció végén Hrabina elképesztõ  bravúrral védett egy közeli lövést, majd egy perccel késõbb Tamás Krisztián járt közel a gólszerzéshez, de a kapus megszerezte elõle a labdát. A 77. percben egy bal oldali orosz beadás után Jascsukra nem váltottak ki a védõk, õ pedig megszerezte az oroszok egyenlítõ találatát (2-2). Játékosaink a hajrában sem adták fel a gyõzelmi reményeket, és erõfeszítésüket siker koronázta: a rendes játékidõ letelte után, a 81. percben megszereztük a gyõztes gólt, Asztalos Dávid saját 16-osától indult meg a bal oldalon, egészen az orosz tizenhatosig vezette a labdát, majd egy kényszerítõ után Farkas Zoltánhoz játszott, aki közelrõl az üres kapuba passzolt, beállítva a 3-2-es végeredményt.

A belga válogatott 3-0-ra legyõzte a walesieket, így a pályán elért eredmények alapján a mieink megnyerték a csoportot, és kijutottak a májusi, szlovéniai Európa-bajnokságra. A belgák azonban megóvták az oroszok ellen 1-0-ra megnyert meccsüket, mert álláspontjuk szerint ellenfelüknél egy olyan játékos is szerepelt, aki eltiltás miatt nem léphetett volna pályára. A csoport végeredménye ezért egyelõre nem tekinthetõ hivatalosnak, az ügyben az UEFA fegyelmi bizottsága még a héten döntést hoz. A mieink csak akkor szorulhatnak a második helyre, ha az UEFA helyt ad az óvásnak, és 3-0-ás gólkülönbséggel a belgák javára írja jóvá az óvott meccset.

– Az elsõ félidõben jól játszottunk, de a másodikban óriási hibát vétettünk, kétgólos vezetésnél egy szabadrúgás után elvesztettük a labdát, és az oroszok ebbõl szépítettek – értékelt a lefújás után Pisont István. – Ez a találat kizökkentette a ritmusból a csapatot, és onnantól rendezetlenül, pontatlanul játszottunk, az egyenlítõ gólt is nagy védelmi hiba elõzte meg. A játékosokat nagy dicséret illeti, hogy ezek után is mentek elõre, az utolsó pillanatokig küzdöttek, és meg tudták nyerni a mérkõzést. Gratulálok az egész csapatnak az elmúlt egy hét során nyújtott teljesítményéért!

A csoport végeredménye:

1. Magyarország 7 pont (10-5)
2. Belgium 7 pont (6-2)

3. Oroszország 3 pont

4. Wales 0 pont

2012. 03. 23.

Döntetlennel kezdtük az elitkört

U17-es válogatottunk az elsõ félidõben hátrányba került a belgák ellen, majd megfordította az állást, végül azonban meg kellett elégednie a döntetlennel.

A magyar U17-es válogatott Belgium korosztályos csapata ellen kezdte az elitkör küzdelmeit Telkiben, Pisont István szövetségi edzõ a Hrabina Alex – Baksa Dénes (Kovács Tamás, 57.), Asztalos Dávid, Bobál Dávid, Tamás Krisztián – Németh Márió, Nagy Dominik, Berecz Zsombor (Kalmár Zsolt, 53.) – Tóth László, Bobál Gergely, Vida Krisztofer (Mayer Milán, 65.) összetételû csapatot szerepeltette a mérkõzésen.

Az elsõ negyedórában mezõnyben kiegyenlített volt a játék, de helyzetek kialakításában a belgák jobbak voltak, Hrabina Alexnek két alkalommal is nagyot kellett védenie. A mieink elsõ lehetõségét a 18. percben jegyezhettük fel, ekkor Bobál Gergely járt közel a vezetés megszerzéséhez. A 22. percben gólt szereztek a belgák, egy jobb oldali szöglet után a labda egy védõ fejérõl került Leander Dendoncker elé, aki 8 méterrõl a bal sarokba fejelt (0-1). A gól után feljavult a támadó játékunk, és a 34. percben sikerült egyenlítenünk, Berecz Zsombor hosszú lapos passzával Tóth László lépett ki a jobbösszekötõ helyén, majd egy védõ szorításában a 16-os sarkától a kifutó kapus mellett a jobb sarokba gurított (1-1). Az elsõ félidõ egyperces hosszabbításában Bobál Gergely lépett ki a belga védõk közül, Benjamin van den Ackerveken a 16-os elõterében csak szabálytalanul tudta elválasztani a labdától. A játékvezetõ kiállította a vendégek játékosát, a megítélt szabadrúgásból Németh Márió 17 méterrõl, középrõl a jobb felsõ sarokba csavart (2-1).

A fordulás után, a 44. percben egy kontra végén egyenlítettek a vendégek, Joren Dehond volt a gólszerzõ (2-2). A folytatásban emberhátrányuk ellenére jelentõs fölényben játszott a belga válogatott, több ziccer is kialakult a magyar kapu elõtt, és Hrabina Alex nagy védései is kellettek ahhoz, hogy ne kerüljünk ismét hátrányba. A mieink támadásban nem tudtak élni az emberelõnnyel, szünet után ritkán jutottak el helyzetig játékosaink, így végül 2-2-es döntetlennel zárult az összecsapás.

– El kell ismerni, hogy nagyon sok pontatlanság volt a játékokunkban, a második félidõben nem látszott, hogy emberelõnyben vagyunk – mondta Pisont István a lefújás után. – Nem tudtunk mit kezdeni a belgák gyors támadóival, képtelenek voltunk levédekezni a lendületes akcióikat, többször is csak a szerencse mentett meg bennünket a kapott góltól. Sajnálom, hogy nem tudtunk gyõzelemmel kezdeni, bízom benne, hogy a hátralévõ mérkõzéseken jobb játékkal tudunk elõrukkolni.

A csoport másik meccsén az orosz válogatott 2-1-re legyõzte a walesieket.

U17-es válogatott: végleges a keret, pénteken bemutatkozik a csapat

Pisont István szövetségi edzõ 18 fõsre szûkítette az U17-es válogatott keretét.

Válogatottunk pénteken délután, 15 órakor kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki elitkörben, az elsõ ellenfél a belga korosztályos csapat lesz Telkiben. A felkészülés utolsó napjára szûkült az eddigi keret, már csak az a 18 játékos vett részt a délutáni edzésen, akit a szakmai stáb nevezett a viadalra.

Csütörtökön délelõtt Egervári Sándor látogatott Telkibe, a szövetségi kapitány nagy örömmel fogadta el a szakmai stáb invitálását, annál is inkább, mert jól ismeri a korosztályt, korábban is gyakran kilátogatott a csapat mérkõzéseire. A felnõtt nemzeti csapat szakvezetõje – többek között – arról beszélt a játékosoknak, hogy a csapatszellemnek, a csapategységnek óriási szerepe van abban, hogy egy válogatott jó eredményeket tudjon elérni, ezért õ maga is nagy hangsúlyt helyez arra, hogy jó közösség formálódjon futballistáiból. Egervári Sándor hozzátette: úgy érzi, ebben a korosztályban egységgessé kovácsolódott össze a csapat az elmúlt másfél évben, és ez nagy segítség lehet a jó eredmény elérésében a következõ egy hétben.

Amint arról korábban beszámoltunk, a válogatott már azt megelõzõen biztosította Eb-döntõs részvételét, hogy egyetlen meccset is lejátszott volna az elitkörben. Persze, nem az idei  kontinensviadalra, hanem a két év múlva esedékes, hazai rendezésû U19-es Eb-re. A mostani U17-es válogatott tagjai ugyanis éppen 2014-ben, a magyarországi Eb-n lesznek abban a korban, hogy szerepelhessenk a leendõ U19-es csapatban.

– Óriási öröm számunkra, hogy Magyarország elnyerte a rendezés jogát, ezúton is szeretném megköszönni a pályázat sikeréért dolgozók munkáját. A játékosok számára újabb nagyszerû lehetõség lehet a két év múlva esedékes Eb, amely egyben kvalifikációs torna a világbajnokságra is. Ez persze még messze van, de a következõ idõszakban komoly motiváció lehet a focisták számára – fogalmazott Pisont István szövetségi edzõ, aki a délutáni edzést követõen elmondta: a fekészülés jól sikerült, a játékosok már nagyon várják a pénteki összecsapást.

– Az elmúlt napokban azon dolgoztunk, hogy mindenki a lehetõ legjobb állapotban legyen a torna elsõ napjára – fogalmazott Pisont István. – Három mérkõzést játszunk, és ahhoz, hogy végig a legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani, stabilan, szervezetten és gazdaságosan kell futballoznunk. Az utóbbi napokban a csapatjáték végsõ kialakítása szerepelt a programban, illetve nagy hangsúlyt helyeztünk a pontrúgások gyakorlására, mert úgy gondolom, ezeknek nagy szerepe lesz a tornán. Mindenki nagyon készül a bemutatkozásra, bízom benne, hogy a szurkolók is sokat segítenek majd abban, hogy sikerrel vegyük az elsõ akadályt.

A válogatott 18-as kerete:

Kapusok:

Hrabina Alex (Nyírsuli Akadémia)
Dániel Csaba (FTC)

Védõk:

Baksa Dénes (Puskás Akadémia-Videoton)
Asztalos Dávid (MTK Budapest)
Kovács Tamás (Illés Akadémia-Haladás)
Bobál Dávid (Honvéd-MFA)
Tamás Krisztián (AC Milan)
Spandler Csaba (Puskás Akadémia-Videoton)

Középpályások:

Németh Márió (Illés Akadémia-Haladás)
Berecz Zsombor (Vasas Kubala Akadémia)
Medgyes Zoltán (Illés Akadémia-Haladás)
Nagy Dominik (PMFC-MATIAS)
Kalmár Zsolt (Gyõri ETO FC)

Támadók:

Farkas Zoltán (Gyõri ETO FC)
Tóth László (Puskás Akadémia-Videoton)
Bobál Gergely (Honvéd-MFA)
Mayer Milán (Gyõri ETO FC)
Vida Krisztofer (FC Twente)

A torna programja:

Március 23., péntek:

Magyarország-Belgium 15.00, Telki
Oroszország-Wales 15.00, Tatabánya

Március 25., vasárnap:

Magyarország-Wales 15.00, Telki
Belgium-Oroszország 15.00, Tatabánya

Március 28., szerda:

Magyarország-Oroszország 15.00, Telki
Belgium-Wales 15.00, Tatabánya