Ötöt rúgtunk, egyet sem kaptunk

Ötöt rúgtunk, egyet sem kaptunk

U19-es csapatunk 5–0-s győzelmet aratott az osztrák SVK Wildcats együttese ellen.

Illés Akadémia-Viktória U19 – SVK Wildcats 5–0 (3–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Szabó K.  (Gévay D., 46.) – Hajdú P. (Simon E., 46.), Szabó L., Pintér T. – Nagy D., Pálfy B., Novák L. (Vesztergom B., 68.), Szabó F. – Mesterházy I., Csizmadia Zs. – Vesztergom B. (Kaszap K., 46.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Csizmadia Zs., Szabó F., Vesztergom B., Simon E., Kaszap K.

Napsütéses, ám rendkívül hideg időjárás fogadta a csapatokat a vasárnapi mérkőzésen, melynek első perceiben főként a küzdelem dominált. Hektikus volt a játék, ám aztán egyértelműen átvettük az irányítást. Igyekeztük kombinatívan, sokpasszos játékkal építkezni: ez sikerült is, többször ellenfelünk védelme mögé kerültünk, amiből pedig helyzeteket tudtunk kidolgozni. A fölény Csizmadia Zsófi szépségdíjas átlövésével érett góllá, majd egy remek elfutás után Szabó Fanni duplázta meg előnyünket (2–0). A kétgólos különbség tudatában sem lassítottuk, uraltuk a mérkőzést, szép megmozdulásaink voltak. A szünet előtt pedig még Vesztergom Bettina is feliratkozott a gólszerzők közé egy rendkívül higgadt megoldás után, így 3–0-ról következhetett a folytatás. A második játékrészben aztán érkeztek a cserék a pályára, akik remekül szálltak be az összecsapásba! Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a jó játékuk mellett eredményesek is tudtak lenni! Negyedik találatunkat az U17-es korosztályú Simon Enikő jegyezte, majd nem sokkal később, Kaszap Kamilla is beköszönt. Így érkeztünk el az összecsapás utolsó szakaszához, ahol talán a mérkőzés elejéhez hasonlóan kicsit kapkodóvá-csapkodóvá vált a játék. A magabiztos győzelem azonban így sem forgott veszélyben, 5–0-s végeredménnyel zárult a mérkőzés.

Először is gratulálok a lányoknak. Sajnos a sok sérült miatt meglehetősen szűkös létszámban voltunk.  Külön köszönet az U17-es Hajdú Pannának, valamint Simon Enikőnek, akik segítettek nekünk és rendelkezésünkre álltak. Az eredménnyel természetesen elégedett vagyok, annak pedig külön örülök, hogy nem kaptunk gólt. Az első öt perc, valamint az utolsó negyedóra nem igazán tetszett, de ez annak a számlájára is írható, hogy fáradtak a lányok. Ez most az az időszak, amikor ez így is van rendjén. Amit szerettünk volna játszani, abból sok minden megvalósult. Próbálták csinálni a lányok, kombinatívak voltunk és szép megoldásokat is láttam. Azonban voltak olyan technikai hibáink, amik bajnoki mérkőzésen már nem fognak beleférni. Mindent összevetve gratulálok a lányoknak, mert nagyszerű hozzáállással léptek pályára

– összegezte a látottakat Tebeli György vezetőedző.