Ötödik hely Nagymartonban

Ötödik hely Nagymartonban

U13-as csapatunk ausztriai tornán szerepelt pünkösdhétfőn.

Az Illés Akadémia U13 az őrvidéki Nagymartonba (Mattersburg) buszozott, ahol a zöld-fehérek a Fussballakademie Burgenland által szervezett pünkösdi tornán szerepeltek. A 10 csapatot – nyolc osztrákot és két magyart – két ötös csoportba sorolták a szervezők. Mi az A-jelű kvintettben szerepeltünk. Sátori Barnabás próbázókat is vitt magával, míg a keretünkből Mihók Martin, Majlinger Máté, Novák Bence, Németh Levente, Boda Zétény, Szukics Alex, Molnár Bálint, Máté Levente, Lengyel Ágoston, Baranyi Borisz, Lajos Patrik és Tóth Noel játszott. A csoportkörben egy-egy találkozó 20 percig tartott.

A felső-ausztriai SKN Sankt Pölten ellen kezdtük meg a tornát, akiket 3–1-re megvertünk! Már öt perc után 2–0-ra vezettünk, aztán szépítettek az osztrákok, de a végén lezártuk a meccset. Németh Levente átlövésből, Novák Bence fejesből, Majlinger Máté ziccerből vette pedig a sárga-kékek kapuját. A First Vienna FC-től azonban 1–0-ra kikaptunk: az utolsó percben egy szabadrúgásból találtak be a bécsiek. Az Őrvidéki válogatott (Burgenland Auswahl) elleni meccsen nem született gól. Kiegyenlített volt ez a találkozó: Mihók Martin előtt ziccer adódott, míg a kiváló felépítésű burgenlandiak kapufát lőttek. Az utolsó csoportmeccsen az SC Wiener Neustadt volt az ellenfelünk. Végig fölényben játszottunk a bécsújhelyiekkel szemben. Mihók Martin kapott remek kiugratást, az akció végén a kapust is kicselezve lőtt a hálóba, 1–0. Egy pontos indítás után pedig Novák Bence higgadtan pöckölte el a labdát a kapus mellett, kialakítva a 2–0-s végeredményt. Ezzel a győzelemmel a harmadik helyen zártunk a szoros csoportban.

A torna kiírása alapján a másik ötös harmadikjával játszhattunk az ötödik helyért. Ez pedig a másik magyar csapat, a Vasas Kubala Akadémia volt. Ki-ki meccset játszottunk a fővárosiakkal, de a nagyobb helyzetek előttünk adódtak: ezek közül Tuboly értékesített egyet, így a 25 perces helyosztót a zöld-fehérek nyerték meg és végeztek az ötödik pozícióban.

A tornát GAK nyerte meg, miután a stájerek a döntőben 2–1-re legyőzték a First Viennát.

Egyszerű célokat határoztunk meg a mai tornára: inkább mentális oldalról közelítettük meg, mivel tudtuk, hogy 20 perces meccseket rendeznek. Ausztriában a párharcok vannak előtérben, így az agresszivitás, a győzni akarás és az elszántság voltak a hívószavaink. Fontos cél volt, hogy a próbajátékosainkat megismerjük, le tudjuk tesztelni őket és részletes képet kapjunk róluk – ezt kiegészítve pedig szerettünk volna jó eredményt is elérni. Összességében ezeket a célokat teljesítettük. Elégedett voltam a játékminőséggel és a hozzáállással. Sok mindent visszakaptam a gyakoroltakból, látom, miben kell fejlődnünk. A játék képe volt a legfontosabb! A számszerű eredmény ma az ötödik helyet adta ki, ami kis szerencsével döntő is lehetett volna. Hasznos tapasztalatokkal jöhetünk haza

– értékelte a teljes napot Sátori Barnabás vezetőedző.