Õszértékelõ – U15-ös, U16-os korosztály

Az Illés Football Akadémia korosztályos együttesei közül az U15-ösök a 3., az U16-osok a 8. helyrõl várják a tavaszi folytatást. 

Tavasztól változik a lebonyolítás a kiemelt utánpótlás-bajnokságokban. U16-tól felfelé az elsõ nyolc a bajnoki címért, a többiek a kiesés elkerüléséért játszanak oda-visszavágós rendszerben. 

Az Illés Akadémia U15-ös csapatánál a nyáron a HVSE-tõl érkezett Desits Szilárd lett az edzõ. A fiatalok a Puskás Akadémia és a Fõnix Gold mögött a harmadik helyen állnak. 

– Az elsõ hét meccsen két-két döntetlen mellett háromszor kikaptunk – tudtuk meg Desits Szilárdtól. – A folytatásban viszont mind a nyolc bajnokinkat megnyertük, 29 gólt szereztünk és mindössze ötször mattolták kapusunkat. A kettõsség magyarázata, hogy idõre volt szükség, mire a játékosokkal megismertük egymást, és alkalmazkodtak az új környezethez, valamint a szakmai elvárásokhoz. A félév során Vargovics Tamás, Füleki Márk kiemelkedõ teljesítményt nyújtott. Fontos láncszem volt Bolla Gergõ játéka is, aki bár 2000-es születésû, de az 1999-es korosztálynál szerepel, ám fontos meccseken minket is segít. A többiek nagyon jó, illetve folyamatosan javuló teljesítményt nyújtottak. Büszkeséggel tölt el bennünk, hogy a bejutottunk az országos Nike Kupa áprilisi fináléjába. Amennyiben tanulunk hibáinkból, tovább fejlõdnek fiataljaink, a hiányposztokra sikerül igazolnunk, tarthatjuk az eddigi szintet és szép tavasz elé nézünk.

Bolla Gergõ az U15-ös és U16-os csapatban is helytállt

A Bánfalvi Attila irányította U16-os csapat a 8., még felsõházi rájátszást érõ helyen zárt. 

– Nyáron nagy változások voltak a keretünkben, négy stabil kezdõjátékosunk mellett még ugyanennyien távoztak – mondta Bánfalvi Attila, a csapat edzõje. – Jöttek új fiúk, akadt aki a másodosztályból, de volt, aki hosszabb sérülése után tért vissza. Elsõdleges feladatunk volt, hogy összerakjuk a csapatot, és jó közösséget alakítsunk ki. Az elsõ hét fordulóban az eredményekkel nem volt gond, aztán a bajnokság közepén öt fordulón át tartó hullámvölgybe kerültünk. Ennek magyarázata, hogy a gyengébb, vagy közepes csapatok ellen még sikerült kiküszöbölnünk az összeszokottság hiányát, ám az erõsebbek ellen ez nem ment. A mezõnyben mi kaptuk a legkevesebb gólt, annak ellenére is, hogy támadószellemben futballoztunk. Sok átlagos, és kicsit jobb teljesítmény akadt, Bolla Gergõt külön kiemelném, belsõ védõnk remekül futballozott. Rajta kívül két kapusunk, Schener Bálint és Somogyi Máté is jól teljesített. Minimális célunkat, a felsõházi rájátszást elértük, de nem vagyok elégedett, tavasszal elõre kell lépnünk a 4-5. hely környékére.