Õszértékelõ – Remek félévet zárt az U14-es és U17-es együttes

Õszértékelõ – Remek félévet zárt az U14-es és U17-es együttes

Az Illés Akadémia U14-es csapata az 5., az U17-es együttes a 3. helyrõl várja a tavaszi folytatást. 

A Bánfalvi Zsolt edzette U14-es alakulat jól teljesített az õsszel, mindössze hét pont a lemaradása az éllovastól. 

– Konkrét helyezést nem tûztünk ki a csapat elé, az volt az elsõdleges szempont, hogy fejlõdjenek a srácok – mondta Bánfalvi Zsolt. – Ettõl függetlenül az eredményességre sem lehet panaszunk, hiszen ha a kaposváriak nem túl fair módon nem óvják meg az ottani meccsünket, csak négy pontra lennénk az elsõ helyezettõl. Ami az õszi mérkõzéseinket illeti, különösen elégedett vagyok az Újpest (1-0) elleni meccsünkkel, a ZTE elleni második félidõvel, ahol 0-2-rõl fordítva nyertünk 5-2-re. És noha idehaza 2-1-re kikaptunk a Gyõrtõl, kifejezetten jól futballoztunk. A Vasas ellen 2-0-ra nyertünk, de a fõvárosi csapat egy ideig dominált, ami korábbi ellenfeleinkre nem volt jellemzõ. Õsszel különösen elégedett voltam a belsõ védõként, védekezõ középpályásként is bevethetõ Horváth Márk játékintelligenciájával, és Burai Erik gólerõsségével. Bár utóbbi esetében jó lenne, ha az erõs csapatokat is megszórná. De összességében valamennyi játékosommal elégedett voltam. A védekezésünk különösen stabil volt, ugyanakkor a felállt védelmeket nem mindig sikerült megbontanunk, ebben mindenképpen javulnunk kell a tavasszal. 

A Farkas Péter-Marton Róbert irányította U17-es csapat remek kezdés után az utolsó fordulókra kissé visszaesett, de így is a harmadik helyen zárta az õszi szezont. Az együttes így részt vesz a február 17-én kezdõdõ felsõházi rájátszásban, az elsõ nyolc küzd a bajnoki címért.

– Minimális célkitûzés az elsõ nyolcba kerülés volt – tudtuk meg Farkas Pétertõl. – Az elsõ kilenc meccset megnyertük, de az utolsó négyen kikaptunk. Fokozatosan lendültünk játékba, ám hiába értük el csúcsformánkat, nem tudtuk állandósítani, és a végére többen meg is sérültek. A csapat eredményességével elégedett vagyok, a kombinatív játékban van mit javulnunk. Két kapusunk, Molnár  és Mester egy jó átlagot hozott. A védelemben Kretz és Tiba emelkedett az átlag fölé, a középpályán Molnár vezéregyéniség volt, Kovács jó átlagot nyújtott. A szezon elején Tóvizi góljaival kiemelkedett, Szõke is meghatározó játékos volt, de sajnos sokszor volt sérült, beteg. Télen Kretz az NB I-es, Molnár az U21-es, Szõke pedig az U18-as csapattal kezdte el az edzéseket, viszont visszatért az FTC-tõl Deéry Ármin. Más érkezõnk nem lesz. Ami a tavaszt illeti, egy akadémiának nem lehet más célja, mint hogy az elsõ ötben zárjon – ezt várjuk a csapattól.