Õszértékelõ – Erõn felül teljesített az U18-as és U21-es csapat

Õszértékelõ – Erõn felül teljesített az U18-as és U21-es csapat

Az Illés Akadémia-Haladás U18-as és U21-es csapata egyaránt a negyedik helyen zárta az õszi szezont. Mindkét csapat készülhet a tavaszi, felsõházi rájátszásra.

A Csordás Csaba vezette U18-as alakulat szép eredményt ért el, 15 meccsébõl nyolcat is megnyert, maga mögé utasította például a felcsúti Puskás Akadémiát. A csapat a negyedik helyen zárta az õszi szezont, igaz ennek a tavaszi rájátszást tekintve nincs jelentsõsége. Az elsõ nyolc ugyanis oda-visszavágós rendszerben küzd a helyezésekért, a pontokat nem viszik magukkal. 

– Elsõdleges célkitûzésünk a felsõházi rájátszásba kerülés volt, és miután nagyon jól kezdtük a szezont, hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nagy valószínûséggel az elsõ nyolcban végzünk – mondta Csordás Csaba. – Sõt, egy picit talán erõn felül is teljesítettünk, így az õsz második felére kicsit elfogytunk, ekkor már nem jöttek úgy az eredménye, ahogy korábban. Ennek ellenére könnyen a második helyen zárhattunk volna, de reálisan nézve a negyedik pozíció is remek eredmény. Különösen az FTC elleni idegenbeli 1-0-s sikerre és a pécsi második félidõre lehetünk büszkék – Mecsekalján például 0-2-rõl fordítva nyertünk 4-2-re. A végén viszont a Videotont, és a Nyíregyházát sem tudtuk megverni, emiatt kicsit keserû a szánk íze. Egyénileg Czingráber Máté, Marsai Máté, Petró Balázs, Könczöl Szilárd teljesítménye emelkedett a többiek fölé – de valamennyi játékosommal elégedett voltam. Jól sikerült két kapusunk, Koltai Dániel és Gyécsek Martin rotálása is. Nagy falat lesz a felsõházi csapatok ellen játszani, de állunk elébe, szeretnénk minél több meccset behúzni.

Az U18-as csapat labdarúgója, Czingráber Máté Ligakupameccsen a Haladás felnõttcsapatában is bemutatkozott. Fotó: Unger Tamás/haladas.hu

A Kuttor Attila irányította U21-es gárda egy igazi bravúrt is bemutatott, a hetedik fordulóban idegenben 2-0-ra verte a jelenlegi listavezetõ Vasas Kubala Akadémiát. A csapat holtversenyben a második legkevesebb gólt (10) kapta az õsszel.

– Célkitûzésünk, a nyolcba kerülés sikerült, így nem lehet okom panaszra – fogalmazott Kuttor Attila. – Egy gyõzelemre vagyunk csak az elsõ helyezettõl, és nekünk a legjobb a gólarányunk a csoportban. A kiegyenlített mezõnyben tehát jól szerepeltünk. Pozitívum, hogy valamennyi meccsen gyõzni akartunk és mindig stabilak voltunk. Az elsõ helyezett Vasast idegenben vertük 2-0-ra, ami nagyon nagy fegyvertény volt, de például a gyõri, 5-2-s vereségnél is – amíg volt esélyünk – mentünk elõre a gyõzelemért. Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni, valamennyi játékosommal elégedett voltam, elsõsorban az 1994-ben született fiatalok jelentették a magot, de sok 95-ös és 96-os futballista is jócskán tett a közösbe. Állandóan változott a keretünk – hol a felnõttcsapat keretébe adtunk játékosokat, hol hozzánk kerültek fel fiatalok – és ez vélhetõen a tavasszal is így lesz majd. Ennek ellenére szeretnénk minél eredményesebben szerepelni a felsõházi rájátszásban.