Őrült hajrában döntetlen

Őrült hajrában döntetlen

Az utolsó negyedórában kétszer is egyenlíteni tudott az Illés Akadémia U17.

Illés Akadémia U17 – Nafta Lendava U17 2–2 (0–0)
Illés Aka. U17:
Tama – Stampfel, Tóth Á., Erdei – Abért B., László, Bécsy, Paizs, Fülöp – Arányi – Liplin. A II. félidőben pályára léptek: Németh B. – Markó, Sági, Bolla Á., Molnár L., Krone. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Sági (75., 1–1), Skravanek (86., 11-esből, 2–2)

Egész végig jó iramú meccset játszott egymással a két csapat, a nagyobb lehetőségek előttünk adódtunk. Az első félidőben távoli lövésekkel veszélyeztettünk: volt, hogy a szlovének kapusa tornázta szögletre a kísérletet, míg a 28. percben Abért Barna szedett össze egy lecsorgót és éles szögből 12 méterről a rövid felső sarkot célozta meg, a labda pedig a felső kapufát súrolva hagyta el a játékteret.

A szünet után nem sokkal egy remek jobb oldali akció végén jött középre a labda, a kavarodásból mi jöttünk ki szerencsésebben, ám védeni tudott a vendégek hálóőre. Az 55. percben egy vendégakció végén 11-eshez jutottak a lendvaiak: Németh Bence eltalálta az irányt, de az erős, magas lövést nem foghatta, 0–1. Ezek után teljességgel áttevődött a játék a vendégtérfélre, átlövésekkel és akciókból is tudtunk veszélyeztetni. A 75. percben sikerült egyenlíteni: Bécsy Bendegúz passzát remekül vette át Sági Marcell és 12 méterről, kissé jobbról nagy erővel a léc alá lőtt, 1–1. Öt perc múlva már vezethettünk is volna: egy bal szélen végigfutó szép támadás végén Molnár Levente középre gurított labdájából Skravanek Lázár a bal oldali kapufát találta el. A 84. percben Sági Marcell szlalomozott át a lábakon, majd Skravanek 10 méterről félfordulatból a bal alsót célozta meg, de védett a kapus. Az ellentámadásból egy meg nem értés miatti szabad labdára csaphatott le a lendvai támadó, aki nem is hibázott, 1–2. A 86. percben egy buktatás után mi is büntetőt kaptunk, amit Skravanek laposan a kapu közepébe gurított, 2–2.

Az első félidőre valamennyire rányomta a bélyegét, hogy még csúszott a pálya. Ebben a periódusban több volt a párharc. Fordulás után sok helyzetet alakítottunk ki, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre – persze ebben mindig benne van a kontra veszélye. Ez azonban nem változtatott annak a jelentőségén, hogy nagyon jó iramú mérkőzést tudtunk le egy remek ellenféllel szemben

– mondta a vezetőedző, Kovács László.