Nemzetközi tapasztalatokat szereztek U8-asaink

Nemzetközi tapasztalatokat szereztek U8-asaink

Az ausztriai Wildonban szerepeltek egy rendkívül színvonalas erőfelmérőn Pados József tanítványai, akik összesen öt mérkőzésen léphettek pályára.

A sorsolás alapján ifjú akadémistáink az A-csoportba kerültek, ahol rendkívül jól kezdtek, ugyanis 3–0-ra legyőzték a stájer FC Judenberg együttesét. A folytatás sajnos már nem sikerült ennyire szépre, mivel ezt a sikert három vereség követte: az ASKÖ Fussballschule Linz 4–0-ra, a Sturm Graz 2–0-ra, míg az SK Fürstenfeld 3–0-ra győzte le a mieinket, akik így a csoport negyedik helyén zártak 3 pontjuknak köszönhetően. Ebből adódóan a D-csoport első helyezettjével, az NS Mura fehér csapatával meccselhettek U8-asaink a legjobb 16 között. A vége 5–0 lett a szlovének javára.

A rendkívül színvonalas, összesen 20 csapatot felvonultató FSR Masters tornát ebben a korosztályban végül a Sturm Graz nyerte, a döntőben az Admira Wacker gárdáját legyőzve.

Az egyenként 12 perces mérkőzéseken Pados József a Baráth Olivér, Farkas Dominik, Geregai Levente, Horváth Ákos, Horváth Levente, Kovács Levente, Magyar Zalán, Majoros Márk és Pluska Witold alkotta keretből válogathatott.

A mai nap teljesen más rendszerben játszottunk, mint itthon a Bozsik-tornákon szoktunk: 6+1-ben és nagyobb pályán. Ez látszódott a gyerekeken. Nem érezték a távolságokat és a pozíciók is újak voltak. Próbáltuk a saját játékunkat játszani, a labdakihozatalt hátulról felépíteni. Az agresszivitás kicsit hiányzott belőlünk és több önbizalommal kell játszani. Ennek ellenére egy újabb élménnyel és ingerrel gazdagodtak a gyerekek, ami egyértelműen segíti a fejlődésüket

– értékelte a nemzetközi erőfelmérő tapasztalatait Pados József.