Németh Márió sérülése már a múlté

Németh Márió sérülése már a múlté

Második súlyos térdsérüléséből épült fel Németh Márió. Akadémiánk egykori növendéke heteken át együtt edzett az U19-es csapatunkkal, ami elmondása szerint fizikálisan és mentálisan is nagyon sokat segített neki a rehabilitációban.

 

Már lassan két hete készülök a felnőtt csapattal az augusztus 2-i bajnoki rajtra és örömmel mondhatom, hogy semmilyen fájdalmat sem érzek. Jól bírja mind a két térdem a terhelést. A hosszú kihagyás után egy kis fáradtságot ugyan tapasztalok magamon, de ez szerintem természetes. Rosszabbra számítottam, de eddig jól bírom a kemény munkát.

Ha minden igaz, akkor volt számodra egy kis felvezetés is?

Igen, az Illés Akadémia U19-es csapatával tréningeztem heteken át. Nagyon jó volt, mert picit nosztalgiázhattam is. A srácok lelkesedése pedig motivációt is adott nekem. Jót tett az a pár hét a szívemnek és a lelkemnek is. Tudatosította bennem, hogy még igen sikeres, hosszú időszak várhat rám a labdarúgásban.

Nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal rövidebb idő alatt sikerült felépülnöd, mint az előző súlyos térdsérülésednél.

Ez így van. Sokat tanultam az első esetből, tudtam, hogy mikor mit kell csinálnom. Számításaim szerint jó 1,5-2 hónapot nyertem. Ennyivel gyorsabban épültem fel. Akkor több mint nyolc hónap után tudtam elkezdeni a komoly munkát, most bő fél év volt csak a kényszerpihenő. Jól sikerült a rehabilitáció fizikai része, most fejben kell eljutnom oda, hogy ne féltsem a lábam.

Az általad elmondottakat bizonyítják a különböző tesztek is.

Nagyon szívtam magamat, hogy ne az utolsók között legyek. Szerencsére jól sikerült a dolog és ezt tényleg az U19-es csapatnál töltött időszaknak is köszönhető. Jó volt, hogy folyamatosan tudtam velük készülni.

Már említetted az augusztus 2-i bajnoki rajtot. Rohamléptekkel közeledik az az időpont.

Nagyon várom már a rajtot és bízom abban, hogy ott folytatjuk, ahol tavasszal abbahagytuk. Szeretnék szép lassan visszakerülni a kezdőcsapatba és újra meghatározó játékossá válni. Úgy gondolom, hogy akár merészebb álmaink is lehetnek, én pedig ezek megvalósításában jó játékkal akarom segíteni a Haladást.