Németh Adéllal és Pintér Teklával a fedélzeten edzőtáborozott Skóciában a női U19-es válogatott

Németh Adéllal és Pintér Teklával a fedélzeten edzőtáborozott Skóciában a női U19-es válogatott

Szarvas Alexandra csapata intenzív, hasznos összetartást tudhat maga mögött a franciaországi Eb-selejtezőkre való felkészülés záróakkordjaként.

Szeptember 19-27. között a skóciai Edinburgh-ban tartott felkészülési edzőtábort a Szarvas Alexandra vezette női U19-es labdarúgó-válogatott, amely gőzerővel készül az októberi, franciaországi Európa-bajnoki selejtezőkre, ahol a házigazdák mellett Olaszország, valamint Észak-Írország nemzeti együttesével találkozik majd. Akadémiánkat ezúttal Németh Adél, valamint Pintér Tekla képviselte, Csejtei Emília sajnálatos sérülése miatt nem tarthatott a csapattal. A mieink az edzőtábor alatt kétszer is megmérkőztek Skócia legjobbjaival. Az első összecsapást 2–0-ra a hazaiak nyerték, pár nappal később viszont sikerült a visszavágás és 2–1-es győzelmet arattunk. A hazaérkezés után Németh Adél és Pintér Tekla is mesélt nekünk a skót túráról és megosztották velünk gondolataikat.

Rendkívül izgatottan vártam már ezt az edzőtábort, ami az EB-selejtezők előtt az utolsó alkalom volt arra, hogy a stáb és az együttes megtalálja a közös hangot, valamint, hogy csapaton belül is még jobban összeszokjunk

– kezdte Németh Adél.

A tavalyi évhez képest több változás is történt a stábban, ami úgy gondolom, mindenkire motiválóan hatott, még jobban be szerettük volna bizonyítani, hogy igenis a válogatottban van a helyünk. Az összetartás során két mérkőzést játszottunk a skótokkal. Úgy érzem, már az első találkozón jó teljesítményt nyújtottunk, kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a győzelem azonban sajnos nem sikerült. Ennek ellenére pontosan tudtuk, hogy ha kijavítjuk a hibáinkat, akkor a második összecsapás után győztesen hagyhatjuk el a játékteret. Ez így is történt, a támadások befejezésében egyértelműen léptünk előre, de a védekezésünket is sikerült összeraknunk. Személy szerint nekem utóbbiban volt fontosabb, nagyobb feladatom, ugyanis az első találkozón szélső, a másodikon pedig belső védőként játszottam. Külön öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy az első mérkőzésen a csapatkapitányi karszalagot is viselhettem, felemelő érzés volt kivezetni a válogatottat a pályára. Természetesen az edzések, valamint a meccsek mellett kikapcsolódásra is jutott időnk. Egyik délután megtekintettük Edinburgh belvárosát, majd este közös vacsora következett egy helyi kis étteremben. Ami legjobban tetszett számomra, hogy az utolsó előtti napon Glasgowba utaztunk és a helyszínen néztük meg a Skócia–Belgium Nemzetek Ligája-összecsapást. Hihetetlen volt, hogy mennyi ember szurkolt a lányoknak, fantasztikus volt a hangulat. Összességében nagyon tartalmas kilenc napon vagyunk túl. Az edzőtábor céljait teljesítettük, felkészültünk a franciaországi Eb-selejtezőkre. Lépésről lépésre haladunk az álmaink felé.

Pintér Tekla is egyértelműen pozitív élményekkel, tapasztalatokkal felvértezve tért haza, s Németh Adélhoz hasonlóan úgy véli, mindkét találkozón jól játszott a csapat.

Már az első mérkőzésen jó teljesítményt nyújtottunk, a helyzetkihasználás tekintetében azonban nem lehettünk elégedettek. A keddi találkozóra aztán úgy mentünk ki, hogy nincs mese, mindenképpen szeretnénk visszavágni. Ennek szellemében sokkal agilisabban, határozottabban játszottunk, élesebbek voltunk, aminek szerencsére meg is lett az eredménye. Az edzőtáborban a magas, agresszív védekezésé volt a főszerep, leginkább ez volt az, amire nagy hangsúlyt fektettünk az összetartás alatt.