Németh Adél: még sokszor szeretném átélni ezt az érzést

Németh Adél: még sokszor szeretném átélni ezt az érzést

Mint ahogy arról beszámoltunk, az Illés Akadémia növendéke, Németh Adél első ízben került be a női A-válogatott keretébe, mely Svájccal játszott két Európa-bajnoki selejtezőt is.

A mieink legalább az egy pontra már a két gárda első, bieli összecsapásán is rászolgáltak volna, ám ott 2–1-es hazai siker született. Pár nappal később, az Új Hidegkúti Nándor Stadionban rendezett „visszavágó” végén azonban már mi örülhettünk: Pápai Emőke 73. szerzett találatával nagy skalpot gyűjtöttünk be és megszereztük első győzelmünket a sorozatban.

A két összecsapás után arról beszélgettünk Adéllal, mit jelentett számára a válogatott meghívó, aki azt is elmondta, hogyan érezte magát az elmúlt pár napban és mik voltak az első benyomásai.

Nagyon boldog voltam, mikor Szarvas Alexandra szövetségi kapitány felhívott, hogy bekerültem a felnőtt válogatott keretébe. Az igazság az, hogy sem izgulni, sem pedig a dolgot felfogni nem igazán volt időm, hiszen a telefont követően rögtön indultam a csapat után Budapestre. Mindenki nagyon nyitott, befogadó volt, ami nagyban megkönnyítette a beilleszkedést. Ami az edzéseket illeti, jóval nagyobb volt a tempó, mint az utánpótlás válogatottaknál. Próbáltam magamból kihozni a maximumot és nagyon jól esett, hogy pozitív visszajelzéseket kaptam. Ugyan pályára nem léptem, ám így is óriási élmény volt a kispadról buzdítani a többieket. Az egész edzőtábor alatt csapatként működtünk, ennek eredménye a második mérkőzésen aratott hatalmas győzelem Svájc ellen. Nagyon jól éreztem magam, rengeteg tapasztalattal gazdagodtam és azért fogok dolgozni, hogy minél többször meghívót kaphassak a nemzeti együttesbe

– zárta szavait Németh Adél.