Nem sikerült a bravúr

Nem sikerült a bravúr

Női U19-es válogatottunk az Eb-selejtező minitorna második játéknapján 3–0-s vereséget szenvedett a kvartett előzetesen legerősebbnek ítélt csapatától, Dániától.

A dánok a mérkőzés elején két gyors góllal masszív előnyt szereztek, a folytatásban pedig hiába tette kiegyenlítettebbé a magyar csapat a játékot, nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez.

Az Illés Akadémia játékosai közül ezúttal Németh Mirtill, Kiss-Lantos Hanna és Varró Veronika került be Turtóczki Sándor kezdőcsapatába, az első találkozót végigjátszó Németh Zsófia Peónia szombaton nem kapott lehetőséget.

Nem kezdtük jól, hamar elment két góllal az ellenfél, utána hiába próbáltuk labdajáratással, kontrákkal megbontani a dánok védelmét, nem volt hatékony a támadójátékunk. A második félidőben javult a teljesítményünk, de megnehezíteni ekkor sem tudtuk a dánok dolgát. Az erőviszonyoknak megfelelő eredmény született

– értékelte a mérkőzést Turtóczki Sándor szövetségi edző.

A magyar női U19-es válogatott a fiúktól eltérő rendszerben lebonyolított Eb-selejtező harmadik őszi mérkőzésén, kedden 14 órakor, Törökország ellen játszik majd felsőházi tagsága megőrzéséért.