Nem érdemelt vereséget a leány U17

Nem érdemelt vereséget a leány U17

A mieink végig egyenrangú partnerei voltak a remek erőkből álló Puskás Akadémiának, a felcsútiak azonban jobban sáfárkodtak az előttük adódó lehetőségekkel és elvitték a három pontot.

Illés Akadémia-Viktória U17 – Puskás Akadémia FC U17 1–2 (0–1)
Illés Aka. -Viktória U17:
Spilenberg M. (Kocsi P., 46.) – Stadler K., Németh Z., Csarnai Z., Szabó F. – Novák L., Harangi L. (Gyócs-Németh C., 66.), Ceglédi B., Nagy B. (Simon E., 74.) – Csombor L., Mesterházy I. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerző: Hajdú P. (50., 1–1)

Az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlása várt pénteken délután U17-es leánycsapatunkra, akik a Puskás Akadémia együttesével játszottak rangadót.

A csapatokat szép, napsütéses őszi időjárás fogadta. Lányaink jól kezdték a találkozót, agilisabban, kezdeményezőbben léptek fel ellenfelüknél. Az idő előrehaladtával aztán a mi térfelünkre tevődött át a játék, a Puskás birtokolta többet a labdát, majd egy szerencsétlen felszabadítási kísérlet után a játékrész derekán a vezetést is megszerezte. A mieinket nem fogta meg a bekapott gól, sőt, mezőnyfölénybe kerültünk. Szépen, tudatosan építettük a támadásainkat, érett az egalizálás. Mindezek ellenére a szünetig nem zörrent meg a sötétmezesek hálója, így aztán ők mehettek előnnyel a pihenőre.

A második játékrész elején aztán inkább a vendégek tudták birtokolni és járatni a labdát, találatot azonban a mieink szereztek, méghozzá teljesen megérdemelten! Stadler Kiara remek szögletét Hajdú Panna fejelte szépen a kapuba, 1–1. Jó iramú, lüktető mérkőzés kerekedett, mindkét csapatnak voltak olyan periódusai, amikor veszélyesebb volt ellenfelénél és közelebb járt a gólszerzéshez. A 72. percben aztán egy gyors kontra végén Kocsi Petra hatalmasat védett ziccerben, a szögletet követően viszont ismét a felcsútiak kerültek előnybe: Harmat Sára talált be. Puskás-vezetés ide, Puskás-vezetés oda, a lányok nem adták fel, óriási erőfeszítéseket mozgósítottak az egyenlítésért, ehhez egy büntető alkalmával jártunk legközelebb, amit sajnos nem sikerült értékesíteni, hárítani tudott az egész mérkőzésen magabiztos teljesítményt nyújtó vendégkapus. A lehetőségeink akár a széleken, akár rögzített játékhelyzetek után az utolsó pillanatig megvoltak, a befejezéseknél, utolsó mozzanatoknál azonban hiányzott a kellő higgadtság. Az eredmény már nem változott, a Puskás Akadémia három ponttal távozott Szombathelyről és ezzel a tabella élére állt.

Először is szeretnék gratulálni a lányoknak, mert egy nagyon jó csapattal játszottunk egy ki-ki mérkőzést. Úgy érzem, mindkét félidőben megvolt a stabilitásunk. Egyensúlyt tartottunk a védekezésünk, valamint a támadójátékunk között. Ezek mellett mindenképpen nagy pozitívum, hogy a lányok mentálisan rendben vannak, a Puskás Akadémia egyik gólja után sem rogytak meg, hanem mentek előre, tették a dolgukat és nagyon akartak. Jelen pillanatban ott tartunk, hogy ezekkel a csapatokkal végig partiban tudunk lenni, meg tudjuk nehezíteni a dolgukat, a következő körökben azonban szeretnénk őket elkapni és ponttal, pontokkal lejönni a pályáról. Van egy jó alap, amire lehet, és amire kell is építeni, viszont az egyéni villanásokra is szükség van, amiket ma kicsit hiányoltam. Mindezek ellenére dicséret illeti a csapatot, jó mérkőzést játszottunk

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.