Nem adtak esélyt az MTK-nak U17-es lányaink

Nem adtak esélyt az MTK-nak U17-es lányaink

A mieink már az első félórában eldöntötték a három pont sorsát a fővárosban.

MTK Budapest U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 1–4 (0–4)
Illés Aka.-Viktória U17:
Kocsi P. (Francsics V., 65.) – Nagy B. (Tóth L.B., 65.), Takács M., Müller Zs., Giczi K. (Bukor Z., 46.) – Sági F., Szilvási N., Csombor L. – Polovics D. (Csarnai Z., 75.), Alasz H. (Kutasy L., 75.), Licskai L. Vezetőedző: Faggyas Milán.
Gólszerzők: Takács M. (3., 0–1), Szilvási N. (10., 0–2; 28., 0–4), Licskai L. (19., 0–3)

Budapesti túra előtt állt U17-es leánycsapatunk, amely az előző két fordulóban hat pontot gyűjtő MTK otthonába látogatott. A mieink jobb kezdést el sem képzelhettek volna, ugyanis Takács Míra már a 3. percben gondoskodott arról, hogy előnybe kerüljünk. Tíz perc elteltével a pazar formában játszó Szilvási Nelli is beköszönt, már kettővel vezettünk. Gyors gólok ide, gyors gólok oda, a folytatásban is rendkívül magas hőfokon pörögtünk, ez pedig újabb találatokban mutatkozott meg. Még a félidő felénél sem jártunk, amikor Licskai Léna iratkozott fel a gólszerzők közé, majd nem sokkal később Szilvási Nelli duplázott. A szünetben tehát 4–0-ra vezettünk, s talán mondhatjuk azt, hogy eldöntöttük a lényegi kérdéseket. Magabiztosan őriztük előnyünket, bár a hajrában Kelemen Vivien révén szépíteni tudott a fővárosi alakulat, ez már nem osztott, nem szorzott, leányaink 4–1-es győzelemmel térhettek haza. Csapatunk a következő játéknapon, jövő vasárnap a Szeged otthonába látogat.

Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk az MTK ellen, ezért külön örülök annak, hogy ennyire magabiztos győzelmet arattunk! Jól indítottunk, egy tudatos, begyakorolt szituáció után Takács Míra hamar megszerezte nekünk a vezetést. Lendületben maradtunk, jó mentalitással, jó felfogásban futballoztunk és jöttek az újabb gólok, 4–0-val fordultunk. Azt kértem a lányoktól, hogy még egy lapáttal tegyünk rá, ami egy ilyen helyzetben egyáltalán nem könnyű feladat. Ennek ellenére igyekeztünk, ahogyan a cserék is, és a lehetőségeink is megvoltak arra, hogy még tovább növeljük az előnyünket. Nagy győzelmet arattunk, úgy gondolom, mindenki nevében mondhatom, hogy boldogan utazhattunk vissza Szombathelyre

– értékelt a találkozót követően Faggyas Milán vezetőedző.