NÉGYEN AZ U 17-S VÁLOGATOTTBAN

Füredi Patrik  Halmai Ramon  Kaiser László  Zsirai Martin 
       
Egyesülete:UFC Szekszárd  Egyesületei:Pomáz,Újpest   Egyesületei:Gödöllõi G,Újpest  Egyesülete:Pápa ELC 

A behívottak:

Füredi Patrik  

 

Halmai Ramon 

 

   
Kaiser László   Zsirai Martin  
   

Nemzetközi Ifjúsági Torna
Kettõs cél a válogatott elõtt

2010. 08. 03.

Szerdán játssza elsõ mérkõzését a magyar U17-es válogatott a 30 éves múltra visszatekintõ Nemzetközi Ifjúsági Tornán. A hazai rendezésû Eb-selejtezõre készülõ magyar korosztályos csapat szakvezetõje, Tuboly Frigyes célja kettõs: a tornán való szereplés mellett megtalálni a legerõsebb együttest a szeptemberi tétmérkõzésekre.

 

Amellett, hogy az ifjúsági torna önmagában is rangos megmérettetés, U17-es csapatunk számára kiváló felkészülési lehetõség a hazai rendezésû Európa-bajnoki selejtezõk elõtt. A szeptember 20-25. között sorra kerülõ Eb-selejtezõ minitornán a mieink Szlovákia, Feröer-szigetek és Andorra korosztályos csapataival mérkõznek majd meg.

A kedden kezdõdõ viadalon a magyar válogatott Horvátország, Írország és a tornán elsõ alkalommal résztvevõ Belgium korosztályos csapatával került azonos csoportba, a másik ágon Izrael, Románia, Szerbia és Csehország gárdája küzd a továbbjutásért.

– A torna célja kettõs, hiszen amellett, hogy szeretnénk minél jobb eredményt elérni, már a szeptemberi Eb-selejtezõkre is készülünk. Fontos, hogy kialakuljon a legütõképesebb csapat a selejtezõk elõtt, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy már a Nemzetközi Ifjúsági Tornán is sikeresek legyünk. A játékosok néhány hónapja még az U16-os válogatottban szerepeltek, akkori edzõjük, Pisont István itt van velünk, segíti a munkát, és én magam is láttam már a fiúkat játszani, ezért ismerem a képességeiket. Néhány sérülés nehezíti a dolgunkat, de bízunk az eredményes szereplésben
– mondta az mlsz.hu-nak Tuboly Frigyes szövetségi edzõ.

Együttesünk szerdán, 18.30-kor Telkiben a belgák ellen mutatkozik be a kupán, a késõbbi ellenfelek kiléte az eredmények függvényében dõl el. Akárcsak tavaly, idén is a telki edzõcentrumban rendezik a döntõt, és itt lesz az ünnepélyes díjátadás is, míg a csoportmeccseket és a helyosztókat Ráckevén, Albertirsán, Diósdon, Telkiben és Szigetszentmártonban tartják. A torna összes mérkõzésére díjtalan a belépés, a teljes program itt megtekinthetõ.


A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Gelei Vince (FTC)
Csorvás Tamás (Debrecen)

Védõk:
Botka Endre (Honvéd)
Kiprich Dávid (Felcsút)
Kelemen Márk (Gyõr)
Szilvási Péter (Honvéd)
Zsirai Martin (Illés Akadémia)
Pintér András (MTK)

Középpályások:
Halmai Ramon (Illés Akadémia)
Paudits Patrik (Felcsút)
Farkas Aurél (Honvéd)
Sipõcz János (Gyõr)
Füredi Patrik (Illés Akadémia)
Huller Ádám (MTK)
Bese Barnabás (MTK)

Támadók:
Kaiser László (Illés Akadémia)
Novothny Soma (Veszprém)
Szécsi Márk (Debrecen)

A Nemzetközi Ifjúsági Torna programja itt megtekinthetõ.

NIT: Bemutatkozásként gyõzelem a belgák ellen

2010. 08. 04.

Szerdán délután nyolc csapat részvételével megkezdõdtek az idei Nemzetközi Ifjúsági Torna küzdelmei. A magyar U17-es válogatott Belgiummal mérkõzött meg az elsõ játéknapon, és meggyõzõ teljesítménnyel, 1-0-ás félidõt követõen 3-1-es gyõzelmet aratott. A mieink csütörtökön Diósdon lépnek pályára az ír válogatott ellen, a tét a csoportgyõzelem megszerzése lesz.

A Tuboly Frigyes vezette magyar válogatott Telkiben játszotta le elsõ mérkõzését a tornán, együttesünk a Gelei Vince – Botka Endre (Kiprich Dávid az 55. percben), Zsirai Martin, Kelemen Márk, Füredi Patrik – Halmai Ramon, Farkas Aurél (Bese Barnabás a 60. percben) – Sipõcz János (Paudits Patrik a 78. percben), Huller Ádám (Pintér András a 41. percben), Kaiser László – Novothny Soma (Szécsi Márk a 48. percben) összeállításban szerepelt a mérkõzésen.

Válogatottunk az elsõ félidõ közepén szerzett vezetést, egy hazafejelt labdára Novothny Soma csapott le, majd kicselezve a kapust a hálóba passzolt. A szünetig nem változott az eredmény, a fordulás után azonban a belgák egy védelmi hibát kihasználva egyenlítettek. Csak néhány percig volt döntetlen az állás, majd Szécsi Márk visszaszerezte az elõnyt, 22 méterrõl lõtte ki a jobb sarkot. A 70. percben Bese Barnabást buktatták a 16-oson belül, a szabálytalankodó belga játékos piros lapot kapott, válogatottunk pedig büntetõt végezhetett el, amit Sipõcz János magabiztosan értékesített. A magyar válogatott ebben a periódusban egyértelmûen fölényben játszott, a második félidõben a két gólon kívül két kapufát is lõtt, és megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Nagyon jó csapattal mérkõztünk meg, és úgy érzem, megérdemeltük a sikert. A kezdeti megilletõdöttség után fokozatosan feljavult a játékunk, és a második játékrészben már a helyzetkihasználásunk is megfelelõ volt – nyilatkozta a mérkõzés után Tuboly Frigyes szövetségi edzõ. – A találkozó elõtt megbeszélt taktikát a fiúk igyekeztek betartani, de azért látszott, hogy van még miben javulnunk, idõre van szükség, hogy összecsiszolódjon a csapat. Ez mindössze a harmadik nemzetközi meccsük volt a játékosoknak, rengeteg hasonló csatát kell megvívniuk a jövõben, hogy ütõképes együttessé kovácsolódjanak.

A csoportunk másik mérkõzésén az ír válogatott 1-0-ra legyõzte a horvátokat, ami azt jelenti, hogy holnap Magyarország – Írország összecsapást rendeznek Diósdon a csoportgyõzelemért, egyben a döntõbe jutásért.

A torna mai eredményei:


A csoport:

Magyarország – Belgium 3-1
Horvátország – Írország 0-1

B csoport:

Izrael – Románia 1-2
Csehország – Szerbia 2-3


A csütörtöki program:

Magyarország – Írország, Diósd, 17.30
Belgium – Horvátország, Telki, 17.30
Románia – Szerbia, Ráckeve, 17.30
Izrael – Csehország, Szigetszentmárton, 17.30

Nemzetközi Ifjúsági Torna
Döntõben a magyar válogatott

2010. 08. 05.

A magyar U17-es válogatott csütörtökön a csoportgyõzelemért, és egyben a döntõbe jutásért lépett pályára a Nemzetközi Ifjúsági Tornán. Az írek elleni mérkõzés a rendes játékidõben nem hozott döntést, a tizenegyesrúgásokban azonban jobbak voltunk ellenfelünknél, ezzel Tuboly Frigyes csapata bejutott a szombati fináléba, ahol Románia lesz az ellenfél.

 

A belgák elleni 3-1-es gyõzelem után a mieink Diósdon a csoport másik szerdai gyõztesével, Írországgal mérkõztek meg a döntõbe jutásért. Csapatunk a Gelei Vince – Botka Endre, Kelemen Márk, Zsirai Martin, Füredi Patrik – Szilvási Péter – Paudits Patrik (Halmai Ramon a 30. percben), Pintér András (Novothny Soma a 41. percben), Sipõcz János (Huller Ádám az 55. percben), Szécsi Márk, Bese Barnabás (Kiprich Dániel a 65. percben) összeállításban szerepelt a mérkõzésen.

Válogatottunk kissé nehezen lendült játékba, és egy védelmi kihagyást követõen már a 4. percben hátrányba került. A kapott gól megfogta a csapatot, és csak a félidõ közepén sikerült átvenni a játék irányítását. A 20. perc után már fölényben játszottunk, ám a szünetig nem sikerült bevenni az írek kapuját. A fordulás után játékosaink mindent megtettek az egyenlítés érdekében, és a 62. percben sikerrel is jártak, Szécsi Márk pontos passzát követõen Huller Ádám 10 méterrõl vette be a kaput. A hajrában nem sikerült megszerezni a gyõztes találatot, így 1-1-el zárult a rendes játékidõ, jöhettek a tizenegyesek. A mieink rögtön az elsõ büntetõrúgást elhibázták, de a folytatásban egyszer sem rontottak, míg az ellenfél az öt próbálkozásból csak háromszor talált a kapuba.

Gyõzelmünkkel bejutottunk a döntõbe, amelyet a szerbeket – szintén tizenegyesekkel – legyõzõ román válogatott ellen vív szombaton a csapat. A mérkõzésre 17.30-tól, Telkiben kerül sor.

– Hasonlóan megilletõdötten kezdtünk, mint a szerdai mérkõzésen, és egy buta hibát követõen rögtön a meccs elején gólt kaptunk – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Tuboly Frigyes szövetségi edzõ. – Az elsõ húsz perc után fokozatosan kerekedtünk ellenfelünk fölé, és a második félidõben már meggyõzõ játékkal sikerült egyenlítenünk. Együttesem számára minden egyes mérkõzés elõrelépést jelent, bízom benne, hogy az Eb-selejtezõkig tovább tudunk javulni, és még egységesebbé válik a gárda. A futballisták ma azt mutatták meg, hogy lehet számítani a küzdeni tudásukra.

A játéknap további eredményei:

Románia – Szerbia 1-1 (tizenegyesekkel nyert Románia)
Belgium – Horvátország 0-2
Izrael – Csehország 0-0 (tizenegyesekkel nyert Izrael)

A torna szombati programja:

7. helyért
Csehország – Belgium, Szigetszentmárton, 11.00

5. helyért
Izrael – Horvátország, Ráckeve, 11.00

3. helyért

Írország – Szerbia, Telki 15.45

Döntõ:
Magyarország – Románia, Telki, 17.30

Nemzetközi Ifjúsági Torna
Ezüstérmes a magyar válogatott

2010. 08. 07.

Szombaton délután Telkiben rendezték a Nemzetközi Ifjúsági Torna döntõjét, amelyen a magyar U17-es válogatott Románia korosztályos csapatával mérkõzött meg. A végig kiegyenlített mérkõzésen a románok szerezték az egyetlen gólt, ezzel megnyerték a tornát, míg Tuboly Frigyes együttese ezüstérmes lett.

 

A jelentõs érdeklõdés, közel telt ház elõtt megrendezett összecsapáson a magyar válogatott a Gelei Vince – Botka Endre, Kelemen Márk, Zsirai Martin (Szilvási Péter az 55. percben), Füredi Patrik – Sipõcz János (Bese Barnabás a 41. percben) Halmai Ramon, Farkas Aurél (Kaiser László az 55. percben), Huller Ádám – Szécsi Márk, Novothny Soma (Kiprich Dániel a 67. percben) összetételben szerepelt.

A találkozó végig kiegyenlített játékot hozott, az elsõ félidõben egyik csapat sem adta fel a biztonságos védekezést, ezért keveset forogtak veszélyben a kapuk. A fordulás után a románok gyorsan vezetést szereztek, Robert Dragan maradt egyedül a magyar kapu elõtt, és közelrõl a hálóba passzolt. A folytatásban a mieink mezõnyfölényre tettek szert, ám a támadásainkat nem sikerült góllal befejezni, Románia 1-0-ra megnyerte az összecsapást, és ezzel megszerezte a 30 éves múltra visszatekintõ torna aranyérmét.

A mérkõzés után Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke, Nyilasi Tibor, a szövetség sportigazgatója, illetve Dunai Antal, Gelei József és Ráckeve polgármestere, Dávid László adta át a díjakat. A torna legjobb kapusának járó elismerést az ír Joe Coll, a legjobb góllövõnek járó díjat a belga Benito Raman vehette át.

Tipikusan döntõ-jellegû volt a mérkõzés, kevés lehetõséggel, és egyetlen góllal, amelyet végül a románok lõttek. A játék képe alapján ezt a találatot mi is szerezhettük volna, hiszen végig kiegyenlített volt a mérkõzés, egyenlõ erõk csatáját hozta a találkozó. Úgy érzem, a döntetlen mindenképpen reálisabb eredmény lett volna. Nyolc nagyon erõs csapat érkezett a tornára, kiegyensúlyozott volt a mezõny. Büszke vagyok játékosaimra, mert megérdemelten szerezték meg az ezüstérmet – nyilatkozta Tuboly Frigyes szövetségi edzõ a találkozót követõen.

A torna mai eredményei:

Döntõ:

Magyarország – Románia 0-1

A 3. helyért
Szerbia – Írország 3-0

Az 5. helyért
Izrael – Horvátország 3-2

A 7. helyért
Belgium – Csehország 2-1