Négy Illés-nevelés a Honvéd kezdőjében

Négy Illés-nevelés a Honvéd kezdőjében

Bódog Tamás csapatában négy egykori szombathelyi kezdett.

 

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában az első mérkőzését játszotta a Budapest Honvéd, hiszen ők a múlt héten még nem léptek pályára. Bódog Tamás az MTK elleni mérkőzés kezdőjébe jelölte Batik Bencét, Tamás Krisztiánt, Tóth-Gábor Kristófot és Ugrai Rolandot is.

A belső védő Batik 2007 és 2009 között, a balbekk Tamás Krisztián 2008-tól 2011-ig játszott Szombathelyen. A már a válogatottban is bemutatkozó Ugrai Roland az Illés Akadémia megalakulásakor került Vasba és 2011-ben lett a Haladás játékosa. A másik támadó, Tóth-Gábor Kristóf 2015-től 2019-ig játszott akadémiánkon, majd a Haladástól került Kispestre.

A találkozót végül a hazai környezetben szereplő MTK 3–1-re nyerte meg.

Ez az első alkalom, hogy a Szombathelyi Haladáson kívül másik csapatban egyszerre legalább négy Illés Akadémia-nevelés szerepelt a magyar első osztályban. A vasi zöld-fehéreknél legutóbb példa erre 2018. december 8-án történt. Érdekesség, hogy a helyszín akkor is az Új Hidegkuti Nándor Stadion volt. A Haliban akkor Jagodics Márk és Jancsó András a kezdőben kaptak helyet, a szünet után Funsho Bamgboye, míg az 58. percben Rácz Barnabás állt be. Ennél több korábbi akadémistával – öttel – 2018. október 20-án futott ki a Haladás a Rohonci úton, méghozzá a MOL Vidi FC ellen. Akkor Rácz, Jagodics, Jancsó és Funsho mellett Németh Márió is a kezdőben volt.

Fotó: Budapest Honvéd FC (Facebook)