Négy akadémista korú játékosunk csatlakozott a Viktória FC NB I-es keretéhez

Négy akadémista korú játékosunk csatlakozott a Viktória FC NB I-es keretéhez

Kocsi Petra, Szabó Liliána, Mesterházy Ivett, valamint Csombor Luca az élvonalbeli együttessel kezdhette meg a felkészülést.

Hétfőn „hivatalosan” is eldördült a startpisztoly a Viktória FC NB I-es csapata számára, amely megkezdte felkészülését a 2024/2025-ös idényre. Az együttes keretében voltak átalakulások: többen távoztak, míg az Illés Akadémia növendékei közül Kocsi Petra, Mesterházy Ivett, Szabó Liliána, valamint Csombor Luca az első csapattal kezdte meg az előszezont. A hétfői tréning másnapján a 16. életévét áprilisban betöltő Csombor Lucát kérdeztük arról, milyen benyomásai vannak az első foglalkozás után és miként éli meg, hogy a felnőtt csapat keretének tagja lehet.

Először is nagyon örültem a lehetőségnek, amit természetesen szeretnék megköszönni. Nagyon izgultam, hogy milyen is lesz az első edzés, de roppant segítőkészek, befogadóak voltak a társak. Az otthoni munkát már előző héten elkezdtük, főként futással és erősítő jellegű feladatokkal, de azért néhány labdás gyakorlat is szerepelt a programban. Az első napon azért már többet dolgoztunk a játékszerrel, de természetesen ezekben a hetekben még az erőnlét visszaszerzésén lesz a hangsúly. Remélem – ha csak néhány percre is –, de minél hamarabb bemutatkozhatok majd az NB I-ben

– zárta gondolatait Csombor Luca.

Örömteli hír még, hogy Kocsi Petra, Hécz Zsuzsanna, Csáki Eszter, Pintér Tekla, valamint Csejtei Emília meghívót kapott az U19-es válogatott keretébe. A nemzeti együttes július 7-től készül együtt, július 11-én pedig Belfastba, Észak-Írországba utazik, hogy három nappal később, július 14-én vasárnap összemérje erejét a hazaiak korosztályos legjobbjaival.