Nagyon jó meccset játszott az Illés Akadémia U19

Nagyon jó meccset játszott az Illés Akadémia U19

Pápán ikszeltek Horváth András és Fazekas Norbert tanítványai.

Pápai Perutz FC – Illés Akadémia U19 1–1 (0–1)
Illés Aka. U19:
Kostyák R. – Kopácsi B., Zsédely, Kovács B., Garai – Kopácsi Á., Bolla B., Mozsár – Baján, Pruska, Takács-Földes. Csereként pályára léptek: Molnár-Végh – Bonchis, Stefanich, Csörnyei, Udvardi, Sipos-Kiss. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerző: Kopácsi Á. (20., 0–1)

A szomszédos vármegyei I. osztályú Pápai Perutz vendége volt az Illés Akadémia U19: a hazaiak hármas holtversenyben állnak 32 ponttal jelenleg a 4. helyen, hátrányuk 6 pont a tabellaelsővel szemben.

A meccs első időszakában mi támadtunk. A 8. percben Takács-Földes Olivér-Garai Zétény–összjáték végén a középre tett labdát Pruska Dániel készítette le Kopácsi Áronnak, akinek a lövését bravúrral védte a hazaiak kapusa. A bal oldalunk volt aktívabb ebben az időszakban: a 12. percben Takács-Földes Olivér éles, veszélyes beadását az utolsó pillanatban tisztázták a pápaiak a berobbanó Pruska Dani elöl. Aztán a jobb oldalra is áttevődött a játék. A 20. percben egy szemre is tetszetős akció végén Baján Roland passzát Kopácsi Áron ballal a hosszú sarokba tekerte, 0–1. Alig voltunk túl a félidő felén, amikor Garai Zétény beadását Pruska Dani fejelte kapura, ám azt fogta a hazai hálóőr. Az első félóra végén aztán a hazaiak előtt is adódott egy lehetőség, a labdát a gólvonalról sikerült a mezőnybe vágnunk. Nem sokkal később szöglethez jutott a Perutz, a beadást kapufára fejelte a nagy lendülettel érkező középső védőjük. A 37. percben Kovács Bence kitűnő átadását Kopácsi Áron át is vette, ám 12 méterről centikkel mellé lőtt. Az első félidő hajrájában egy Baján-Pruska–összjáték végén utóbbi lőhetett, ám védett a pápai kapus.

A II. félidőben a mi helyzeteink sora folytatódott: Garai beadása után Baján lövése akadt el a kapusban, az 53. percben pedig Bolla Bálint–Kopácsi Áron–Pruska Dániel–Baján Roland volt a labda útja, ám a végállomás megint csak a pápai 1-es volt. Az ellentámadás végén a hazaiak felső lécet találták el, majd 10 perc múlva ismét. A 65. percben egy jobb oldali beadás után egyenlítettek a hazaiak. Kopácsi Áron lövésénél vehettük volna vissza a vezetést, ám a kapus most is hárított. A hajrához közeledve Sipos-Kiss Dániel beadását Udvardi Ádám fejelte alig mellé. A csereként beálló Sipos-Kiss Dani nagyon aktív volt: első lövése fölé szállt, míg a másodiknál a felső lécről a gólvonalra, onnan megint vissza a felső lécre vágódott a labda, aztán tisztáztak a hazaiak. A 88. percben újabb szép akciót mutattunk be, Udvardi lövését azonban védte a pápai hálóőr, így 1–1-gyel zárult a mérkőzés.

Jó iramú, jó ritmusú találkozón vagyunk túl. Ma már a játékpercek elosztása bajnoki ritmusban alakult. Sok futással és ötletes játékkal rukkoltunk ki. Csak azért nem nyertünk, mert az utolsó passzokban, a helyzetek döntő szituációiban a döntéseink pontatlanok voltak

– mondta Horváth András.