Most sem sikerült feltörni a vendégek védelmét

Most sem sikerült feltörni a vendégek védelmét

A keddi 1–0-s vereséget követően csütörtökön gól nélküli döntetlent játszott az ezúttal Szijjártó Árminnal a soraiban kezdő U18-as válogatottunk Georgia fiataljai ellen.

Az első mérkőzéshez képest szinte teljes sort cserélt Oross Márton szövetségi edző, így most Szijjártó Ármin képviselte a kezdőben az Illés Akadémia színeit, míg Kállai Zalán a kispadon fogalt helyet, akárcsak korábbi növendékünk, Simon Barnabás, valamint a Haladás játékosa, Artner Dávid.

A balmazújvárosi derbihez képest Debrecenben egy jóval agresszívebb stílusban futballozó magyar korosztályos válogatott lépett pályára. A letámadásra épülő taktika bevált és a labda rendre a mieink lábán vándorolt. Helyzetek is adódtak Szijjártó Árminék előtt, ám a befejezéssel nem volt szerencséjük fiataljainknak. Még úgy sem sikerült gólt szerezni, hogy a 66. perctől sima, míg a 71. minutumtól kettős emberelőnyben játszhattunk. A 75. percben akadémistánkat lecserélte a szakvezetést, így a derbi már nélküle zárult 0–0-ra. Artner Dávid viszont a pályán volt a lefújás pillanatában, ugyanis a 60. percben Tóth Rajmund helyére állt be.

Sajnálom, hogy kettős emberelőnyben sem sikerült felőrölni az ellenfelet, a vendégek megszállták a kapujuk előterét, mi pedig nem voltunk kellően hatékonyak a támadóharmadban. Tanulnunk kell ebből a két mérkőzésből, nem elég mezőnyfölényt kialakítani, a helyzeteket be is kell lőnünk, felállt védelem ellen hatékonyabban kell támadnunk a kaput. A nemzetközi mérkőzések tapasztalata segít a fejlődésben, meggyőződésem, hogy ha néhány játékelemben előre tudunk lépni, akkor a gólok sem fognak elmaradni, és szép jövő várhat erre a korosztályra

– értékelt a mérkőzést követően Oross Márton szövetségi edző.