Mindhárom Illés Akadémia-játékos szerepelt az U19-es válogatottban

Mindhárom Illés Akadémia-játékos szerepelt az U19-es válogatottban

Felkészülési mérkőzésen Magyarország 1–0-ás vereséget szenvedett Szlovákiától.

Magyarország U19 – Szlovákia U19 0–1 (0–1)
Magyarország U19: Auerbach – Szabados (Hosszú, 67.), Katona, Americo Pereira, Debreceni (Kiss-Szemán, 85.) – Ominger, Posztobányi (Lehoczky, 46.) – Komáromi, Molnár R. (Tóth M., 60.), Kállai – Szalay Szabolcs. Szövetségi edző: Oross Márton.

Három Illés Akadémia-neveléssel a soraiban kezdett a magyar U19-es válogatott a szlovákok hasonló korosztálya ellen – ez volt Oross Márton debütálása szövetségi edzőként. Debreceni Zalán, Kállai Kevin és (a néhány hete Szombathelyről eligazoló) Szalay Szabolcs kezdőként szerepeltek tehát a gyirmóti mérkőzésen, ahol a 28. percben a vendégek jutottak vezetéshez. Hiába voltak nekünk is helyzeteink, gólt nem szereztünk, így 0–1-gyel vonultunk szünetre.

A második félidőben is inkább mi voltunk fölényben: a 60. percben Tóth Milán is érkezett, így egyszerre négy, 2002-es születésű Illés Akadémia-növendék szerepelt a csapatban (akik közül hárman jelenleg is szombathelyi kötelékbe tartoznak). Sajnos a befejezések nem sikerültek, így északi szomszédunk győzelmével zárult a felkészülési találkozó.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu