Milánói találkozások

Milánói találkozások

Az Illés Béla Akadémia játékosainak képviseletét Olaszországban  Claudio Vigorelli látja el. A megállapodást szerzõdés formájában is rögzítették a felek.

 

2011. november 23-án az AC Milán-FC Barcelona BL mérkõzést megtekintette az Illés akadémia tulajdonosi köre- Halmai Gábor, Illés Béla, Kóbor László- és Tóth Miklós Ügyvezetõ. Milánóban a mérkõzés elõtt találkoztak Olaszország egyik legismertebb menedzserével Claudio Vigorelli úrral.

C.V. Olyan ismert játékosok útjait egyengette, mint Samuel Eto’o; Dejan Stankovic; Emiliano Viviano; Cristian Abbiati; Marco Storari; Davide Astori; Sergio Floccari; Michele Canini; Davide Santon; Joel Obi; Mattia Destro és akadémiánk volt játékosa Tamás Krisztián.

 Claudio Vigorelli úr irodájában, ami a milánói dóm közvetlen közelében helyezkedik el, megállapodtak abban, hogy az Illés Béla Akadémia játékosainak képviseletét Olaszországban ezen túl Claudio Vigorelli látja el. A megállapodást szerzõdés formájában is rögzítették a felek.

 

 

Barátság és szerzõdés

A magyar vendégek szerettek volna személyesen is találkozni a szombathelyi akadémia volt tanítványával, Tamás Krisztiánnal is, de Õ már a San Siro stadion játékterén tartózkodott, mert a BL mérkõzésen a Milán fiataljai tartották a BL zászlót, és szedték a labdát a sztárjátékosoknak.

Késõbb T.K. elmondta, hogy ez már több alkalommal is elõfordult, a jövõ reménységei így jutnak el elsõ körben a San Siro gyepére és a sztárjátékosok közelébe.

Tamás Krisztián a Milán edzõivel

Tamás Krisztián: Nagyon nagy élmémy még labdaszdõként is a San Siro gyepén lenni, a mérkõzéseken fantasztikus a hangulat és közvetlen közelrõl láthatjuk a legnagyobb sztárokat. Örömmel újságolom, hogy már edzettem is az elsõ csapattal, ami fantasztikus volt. Közvetlenek és barátságosak a játékosok. Már három hetet edzhettem a Primavera, azaz a Milán II. csapatával. Az edzõ, Dolcetti úr már többször is megdicsért. A Primavera csapat ugyanott edz, ahol az I. csapat, azaz a Milanellóban, együtt ebédelünk az elsõ csapat játékosaival. A Milán utánpótlás központjában, Vismaraban is minden körülmény adott, de itt Milanellóban ha lehet még egy fokkal tökéletesebb minden,pl.  az öltözõben  hütõ,  energia italok, ásványvíz és gyümölcsök várnak bennünket edzések elõtt és után is. A Verona ellen pedig ’25percet már játszottam Bajnoki mérkõzésen a Milán II. csapatában, olyan játékosal együtt, mint Filippo Inzaghi, ami még kimondva is hihetetlen számomra.  A mi csapatunk, U17 is nagyon erõs, kilenc idegenlégiós van a keretünkben, ami itt megszokott, szinte minden korosztályban van ennyi külföldi. A konkurencia hatalmas, de mégis nagyon rendesek a srácok, jó a társaság.

Azt hiszem, már egészen belejöttem az olasz nyelvbe, járok külön olasz tanárhoz is. Itt üzenem az Akadémista fiúknak: „Tanuljanak nyelveket (angolt, olaszt stb), mert a beilleszkedés szempontjából nagyon fontos! KellemesÜnnepeket és BUÉK mindekinek és köszönöm az Akadémiának, hogy itt lehetek Milánóban!”

Tamás Krisztián Milán szerelésben

Sok sikert kívánunk Krisztiánnak! Bízunk benned!

Riport Milánóból