Mesterházy Ivett és Németh Richárd kapták az Ekler József-díjat!

Mesterházy Ivett és Németh Richárd kapták az Ekler József-díjat!

A 2023/2024-es tanévtől – korábban a Hermann Ottó Szakképző Iskolába járó Illés Akadémisták által elnyerhető, 2008-ban alapított Ekler József-díjat – az Illés Labdarúgó Akadémia Gimnáziumának tanulói közül ketten kaphatják meg. Egy fiú és egy leány akadémista.

Ekler József 1957 és 1963 között 51 NB I-es mérkőzésen szerepelt a Szombathelyi Haladás színeiben. A 2008-ban elhunyt legendás futballista, testnevelő tanár halála után gyászoló családja kérésére, a fájdalmukban osztozók a koszorúkra, virágokra szánt összeget az Illés Sport Alapítvány részére ajánlották fel azzal a céllal, hogy az Akadémia – Szepi bácsi emlékének adózva –, minden esztendőben megjutalmazhassa a jól tanuló, és jól futballozó növendékeit.

A gimnázium tantestülete által díjra javasolt három-három fiú és leány tanuló közül az Illés Labdarúgó Akadémia szakmai vezetése választott ki egy-egy ifjú akadémistát.

A 2023/2024-es tanévben Ekler József-díjban részesült: a 11. évfolyamunk tanulója, Németh Richárd!

Ricsi ebben évben nagyszerűen teljesített, a saját, U17-es korosztályában bajnokságot nyert. Tevékeny részese volt a sikernek, sok játékperccel. Kipróbálhatta magát az U19-es kiemelt bajnokságban is, a két évvel idősebbek között.  A vármegyei első osztályban, felnőttjátékosok ellen sem okozott csalódást. Szereti a kihívásokat, illetve a kintről kapott „információkat”, amit jól hasznosít. Védő létére remekül építi a támadásokat és gólokkal, kulcspasszokkal is hozzájárul csapata eredményességéhez. Edzéseken jó hozzáállassal dolgozik, az öltözőben bátran kinyilvánítja véleményét. Ricsi tanulmányi átlaga: 4,5! Angol nyelvből előrehozott érettségit tesz. Az írásbeli szép eredménnyel kecsegtet. Hétfőn a szóbelin már csak be kell lőnie a ziccert

– szólt Ricsiről a laudáció.

A 2023/2024-es tanévben Ekler József-díjban részesült: a 11. évfolyamunk tanulója, Mesterházy Ivett!

Ivett saját nevelésű játékosunk, aki 2018-ban kezdte a labdarúgást. A sportban, valamint tanulmányaiban is rendkívül céltudatos, ambiciózus, amit bizonyít kitűnő tanulmányi eredményén túl az is, hogy német nyelvből előrehozott érettségit tesz az idei tanévben. A tanév során több tanulmányi versenyen is nagyon szép helyezéssel öregbítette gimnáziumunk hírnevét. Tagja volt annak a diákolimpiai labdarúgó-csapatnak is, amely szintén a második helyet szerezte meg az V-VI. korcsoportos országos döntőben. Mindezek mellett U19-es csapatunk házi gólkirálynője lett, de ezt leszámítva is remek teljesítménnyel segítette az együttest abban, hogy egy nagyon szépen csillogó ezüstéremmel legyen gazdagabb a szezon végén

– hangzott el Ivett méltatása.

A díjakat: az oklevelet és a jutalmat az Ekler József-díjat alapító család nevében Ekler Józsefné; az Illés Sport Alapítvány nevében Halmai Gábor kuratóriumi elnök és Illés Béla alapító-igazgató, valamint Károly Frigyes, gimnáziumigazgató adták át.