Meglovagoltuk a hullámokat

Meglovagoltuk a hullámokat

Az Illés Akadémia U16 a hatodik helyről várja a folytatást.

A Németh Richárd és Varga Roland által irányított Illés Akadémia U16 öt-öt győzelemmel és vereséggel, illetve egy döntetlennel a hatodik helyen zárta a 2023/2024-es bajnokság őszi szezonját. A vezetőedző, Németh Richárd osztotta meg velünk gondolatait a magunk mögött hagyott időszakról.

Kiváló felkészülési időszakot tudtunk le! Ezen a nyáron kifejezetten jól dolgoztunk, amihez hozzájárult, hogy minden feltétel adott volt a munkához. Egy új játékrendszer elsajátítását szerettük volna viszontlátni: ehhez a gyerekek szépen alkalmazkodtak, megértették a szisztéma sajátosságait. A legtöbb mérkőzésen meg is mutatták, hogy nem csak az elméletet sajátították el, hanem a gyakorlatban is meg tudják valósítani azt. Ezért tudtunk sokat fejlődni taktikai szemszögből. Ugyancsak nagy előrelépést látok fizikailag: az életkori sajátosságok miatt külső dolgok zavarták a munkát, de rengeteget dolgoztak ezen, le a kalappal a fiúk előtt. A legnagyobb bánatukra többen hetekre-hónapokra, sőt volt, aki félévre kidőlt, ami sajnálatos módon befolyásolta az eredményességünket. Azonban örömmel tölt el, hogy tudtunk felfelé is segíteni, így elfogadható produkciót nyújtottunk, ami ebben a félszezonban a hatodik helyet jelenti.

Van-e olyan mérkőzés vagy momentum, amit kiemelnél?

A teljesítményünk hullámokban mutatkozott meg: rúgtuk öt és nyolc gólt, de volt, hogy kaptunk ötöt vagy hatot. Rendkívül szoros a középmezőny, hiszen a harmadik és a nyolcadik helyezettet mindössze két pont választja el egymástól. A felkészülési időszakban a pozsonyi Slovannal játszottunk – a regnáló szlovákiai bajnokot legyőztük egy rendkívül színvonalas találkozón! Aztán a bajnokság első meccsén Újpestre látogattunk, előzetesen szoros mérkőzésre készültem. Ehelyett gálaelőadást láttam: 8–0-ra győztünk, a meccs minden percét élveztük a pályán és a kispad mellett is! Ugyancsak kiemelném a hazai környezetben, az ETO ellen aratott 5–0-s sikert: még a meccs elején voltak nehézségeink, de utána azt láttuk, amit előzetesen reméltünk. A bajnoki címre esélyes Vasas elleni 1–0 során pedig küzdőszellemben tudtunk ellenfelünk fölé nőni: biztos vagyok benne, hogy ez is egy olyan mérföldkő a srácok pályafutásában, amely a fejlődésünkhöz hozzájárult.