Már az első negyedben kialakult a végeredmény

Már az első negyedben kialakult a végeredmény

Nagy küzdelemben igazságosnak mondható 1–1-es döntetlent játszott U12-s csapatunk a Mosonmagyaróvár gárdájával. A helyzetek alapján egyik gárda sem érdemelt volna vereséget.

Illés Akadémia U12 – CREDOBUS Tehetségközpont U12 1–1 (1–1, 0–0, 0–0, 0–0)
Illés Aka. U12.: Schepanski – Vincze, Orbán, Szalma – Németh B., Lakatos – Szakács, Lengyel, Dobovánszky. Cserék: Tóth N., Mihók. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerző: Szakács (14., 1–0)

A 2021-es esztendő utolsó bajnoki mérkőzését egy nagy ziccerrel kezdte U12-es csapatunk, ám Dobovánszky Ábel remek labdaszerzését követően nem tudta gólra váltani helyzetét. Nem sokkal később viszont a vendégek szerezték meg kis híján a vezetést, de Schepanski Noah parádés védéssel hárította a hálójába tartó lövést. A 14. percben azonban már megszületett a derbi első találata: Lakatos Krisztián kiváló passzából Szakács Benedek volt eredményes. Sajnos az etap utolsó pillanataiban egy teljesen felesleges szabálytalansággal büntetőt ajándékoztunk az óváriaknak, amiből Csőrés Bendegúz egyenlített is.

A második negyed nagy küzdelmet hozott, de a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. A 28. percben azonban cerberusunk így is bemutatott két remek védést. Ezeknek köszönhetően (is) zárult 1–1-es döntetlenre az első félidő.

Térfélcserét követően Szakács Benedek tesztelte ismét a vendégek hálóőrét, de Illés Benedek ezúttal magabiztosan hárított. A folytatásban egyértelműen Tóth Zsolt legénysége került fölénybe, de ez helyzetekben nem igazán nyilvánult meg. Az 54. percben azonban Németh Barnabás így is betalálhatott volna, de lövése elkerülte az óváriak kapuját.

Az 1–1-es állásról induló utolsó felvonás csupán egyetlen nagy ziccert hozott, ám annál szerencsére Schepanski Noah védeni tudott, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

Ez volt a negyedik olyan mérkőzésünk, melyre a koronavírus-járvány miatt eléggé megtépázott kerettel tudtunk felállni. Büszke vagyok a gyerekekre, mert annak ellenére is megtettek ma mindent, hogy az utóbbi hetekben csak alig tudtunk edzeni. Voltak jó dolgok a mai mérkőzésen, de látszott, hogy nagyon kevés közös gyakorlás van most mögöttünk. Bízom abban, hogy januárra kiegyenesedünk és újult erővel, pozitív hozzáállással folytathatjuk a bajnokságot. Köszönet az U11-es csapatunk segítségéért. Tóth Noel és Lengyel Ágoston is kreatív, bátor játékkal rukkolt ma ki

– értékelte a látottakat Tóth Zsolt vezetőedző.