Már az első félidőben eldöntöttük a mérkőzés sorsát

Már az első félidőben eldöntöttük a mérkőzés sorsát

Doncsecz Levente rendkívül gólerős játékának köszönhetően már a szünetben 5–1-re vezetett U19-es együttesünk a Nyíregyháza ellen. A mérkőzés vége pedig magabiztos, 8–2-es Illés-győzelem lett.

Illés Akadémia U19 – Nyíregyháza Spartacus FC U19 8–2 (5–1)
Illés Aka. U19.:
Pataki M. (Kovács D., 72.) – Dezamits, Tóth K. (Váncsa, 46.), Tarján, Horváth H. – Rosner, Szijjártó Á. (Horváth B., 65.), Bunevácz (Nagy B., 83.) – Horváth K., Tama G., Doncsecz (Borbács, 65.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Doncsecz (9., 1–0; 29., 4–1; 34., 5–1; 56., 7–1), Tama G. (10., 2–0), Horváth K. (14., 3–0), Dezamits (53., 6–1), Rosner (89., 8–2)

Már az első percben megszerezhette volna a vezetést U19-es csapatunk, de Tama Gergő fejese még elsuhant a keresztléc fölött. Nem sokkal később azonban Doncsecz Levente már a hálóba bólintott, még pedig Dezamits Dominik remek beadását követően. A 10. percben aztán már Tama Gergő is betalált, aki egy labdaszerzést követően lőtt 16 méterről a hálóba. Az első negyedóra végén pedig már 3–0 volt ide, ugyanis Horváth Krisztián szerzett szemfüles találatot. A 25. percben viszont némi meglepetésre egy szabadrúgást követően szépítettek a nyírségiek, akik nem sokáig örülhettek ennek, mivel a 29. minutumban Szijjártó Ármin centerezése után Doncsi volt újfent eredményes. Az első félidőben remek formában lévő támadónk még egy gólt szerzett, így a félidőben Horváth Rudolf és Horváth András legénysége már 5–1-re vezetett.

A második játékrészt is Tama Gergő helyzete vezette be, de csatárunk lövése ezúttal elkerülte a vendégek kapuját. Az 53. percben viszont már nem úszta meg a Spari: Doncsi parádés kiugratását Deza váltotta gólra. Az 56. minutumban Tarján Patrik varázsolta Doncsi elé a lasztit és máris 7–1 volt az állás. Pár pillanattal később enyhe túlzással élve rúgattunk egy gólt a vendégekkel. Szerencsére az utolsó szó a miénk maradt: a 89. perceben Deza újabb parádés beadásából Rosner Gergő állította be a 8–2-es végeredményt.

Ismét egy remek hetet zárhatunk. Szerdán Németh Szabolcs négy U19-es játékosunkat is pályára küldte a Szombathelyi Haladás Gyirmót elleni Magyar Kupa-mérkőzésén. Ma pedig magabiztos győzelmet arattunk a Nyíregyházával szemben. Amúgy minden tiszteletem a nyírségieké, ugyanis felvállalták, hogy egy nagyon fiatal csapattal vágnak neki az ősznek. Így végig jelentős fizikai és minőségbeli fölényben voltunk. Nagyon jól kezdtünk, végre sikerült a helyzeteinket gólra váltani. Ez komoly önbizalmat adhat a folytatásra nézve

– fogalmazott Horváth Rudolf vezetőedző.