Magyarország három legjobb e-sport szervezete között van az Illés Akadémia Spirit

Magyarország három legjobb e-sport szervezete között van az Illés Akadémia Spirit

Kikerült a 2022-es „Év esportolója” jelöltlistája.

Heti esport-összefoglalónk hírei az R6 és a FIFA szakágakból kerültek ki, emellett pedig külön pozitívum, hogy idén is érdekelt az Illés Akadémia Spirit az „Év esportolója” díjátadón.

A Talent League legmagasabb osztálya, a Major, már jó ideje megy, csapatunk eddig minden héten fölényesen nyert. A múlt hét keddi versenynap szokatlan izgalmakat hozott azonban, hiszen a csapat az első hosszabbítását játszotta: 6–6-ra végződött a rendes játékidő. Kicsit meg is dobbant a szívünk, hiszen még sosem szerzett senki ellenünk 4 körnél többet, nem hogy rögtön hosszabbításra visznek minket… Szerencsére a játékosaink megőrizték hidegvérüket és 8–6-ra megnyerték a találkozót.

Az összecsapásokat aztán a ChillWagon csapata ellen folytattuk, akiknél meglepetésre szerepelt a Team Secret (jelenlegi legerősebb nemzetközi liga, a Pro League, egyik top csapata) egyik játékosa, Gruby. Ennek ellenére jól tartottuk magunkat, viszont megint hosszabbításra tolódott a mérkőzés. Ez a hosszabbítás nem kedvezett nekünk, még 7–7-ig tudtuk menteni a meccset, azonban a mindent eldöntő körben Grubyék nyertek 8–7-re alakítva javukra a végeredményt. Elszenvedtük tehát az első vereségünket ebben a ligában, de nem kell aggódni, az első helyünket (egyelőre) nem veszélyezteti senki a tabellán!

A hétvégén rendezte a HUNESZ, a Magyar E-Sport Szövetség a HUNESZ FIFA Challengers első fordulóját. Ez a hazai FIFA versenyzés másodosztálya, ami idén indult először és kéthavonta hétvégenként, kétágas kupasorozatban nyújt lehetőséget a versenyzőknek a FIFA esport kipróbálására. Ez a verseny is rendkívül jól sikerült, hiszen több mint 80 (!) versenyző indult el a vasárnapi kupán. Köztük volt az új igazolásunk, Illés „BEBO” Bence is, aki ilyen ligában először vett részt életében. Sokat készültek a csapattársaival, Bertivel, aki a MASTERS versenyzője (és alapszakasz győztese) és Baluval, aki egyébként ugyan ebben a ligában szerepel. Meg is látszott, hiszen BEBO első versenyén a legjobb 16 közé jutott! A verseny a következő vasárnap folytatódik ismét!

Külön jó hír, hogy megérkezett a 2022-es év „Év esportolója” díjátadó jelöltjeinek listája. Csapatunk az elmúlt három évben mindig ott volt és ott van a jelöltek között. Most az év e-sport szervezete jelölést kapta meg az Illés Akadémia Spirit, mellyel a legjobb három e-sport szervezet közé kerültünk Magyarországon!