Magas színvonal, lüktető mérkőzés

Magas színvonal, lüktető mérkőzés

Az Illés Akadémia U12 döntetlent játszotta a Flyeralarm Admira együttesével.

Nemzetközi találkozó szerepelt az U12-eseink programjában: a mieink a bécsi Admirát látták vendégül. Keretünkből ezúttal Sóvári Dávid, Pálla Norbert – Giliczó László, Németh Kristóf, Szukics Alex, Bajzek Benedek, Jáger Noel, Német Ádám, Őri András, Babos Kolos, Károlyi Levente, Török Balázs és Varga Vince Lőrinc kaptak szerepet.

Az első felvonásban megpróbálta birtokolni a labdát az osztrák csapat, de mi magasan védekeztünk és sok labdát szereztünk, ezekből jól jöttünk ki. A 3. percben Szukics Alex fejezte be góllal az akciónkat, 1–0 ide.

A következő 20 percre a kapura nem tudtak veszélyesek lenni a vendégek. Nekünk viszont több ziccerünk is volt, amelyek közül Varga Vince Lőrinc egyet kihasznált, de azért még bennünk maradt két-három gól.

A 2–0-s Illés-előnyről kezdődő harmadik harmad a vendégeké volt, egy beadás utáni lecsorgóból szépítettek is.

A negyedik etap magas színvonalú és magas hőfokú is volt egyben. Egy kontrából egyenlítettek a bécsiek, majd egy perccel később Varga Vince Lőrinc látta meg, hogy az Admira kapusa messzire kóricál a ketrecétől, így gyakorlatilag a félpályáról emelt a kapuba, 3–2! Egy labdavesztés után aztán megint egyenlítettek a vendégek, amit követően lüktető, továbbra is magas színvonalú meccset játszottak a felek, ám a győztes gólt sem mi, sem az Admira nem tudta megszerezni, így 3–3-mal zárult a mérkőzés.

Ha 40 perc után öt góllal vezetünk, egy szava sem lehetett volna az Admirának, azaz az első két felvonás a miénk volt. Ezzel együtt elismerem, hogy a harmadikban ők voltak a jobbak. Az utolsó 20 percre a színvonal a legmagasabb szintre fokozódott, mindenki a győzelemért hajtott! Több belépő a durvaság határát súrolta, de ezt sem mi, sem ők nem lépték át. A labdaszerzés utáni átmenetek rendben vannak, a játéképítésben van még javítanivalónk – fogunk is javítani rajta! Gratulálok a srácoknak, hasznos és jó mérkőzést játszottak, büszke vagyok rájuk. Úgy néz ki, a hajónkat összetákoltuk, bízunk benne, hogy a vízre eresztés is sikeres lesz az első bajnokin

– tekintett vissza és előre is Tóth Zsolt vezetőedző.