Magabiztos Illés-siker Pécsen

Magabiztos Illés-siker Pécsen

Női U19-es akadémistáink a tavaszi rajton az Astra ellen aratott győzelem után, Pécsen is nyerni tudtak.

Pécsi MFC U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 0–4 (0–3)
Illés Aka.-Viktória U19:
Gévay D. (Csapó Zs., 46.) – Rugovics B., Németh N., Szalay J., Simon F. – Szabó L., Pálfy B. (Pálmai E., 31.), Csizmadia Zs., Németh Zs. P. (Balogh S., 46.) – Varga B., Kaszap K. (Molnár R., 46.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Csizmadia Zs. (13., 0–1), Simon F. (18., 0–2), Varga B. (34., 0–3; 80., 0–4)

Akadémiánk legidősebb női csapata az őszi szezonban – hazai pályán – hét góllal nyert a pécsiek ellen. Így, a mieink annak ellenére is esélyesként készülhettek a találkozóra, hogy Tebeli György keretében sok volt a hiányzó: egyrészt a „felfelé játszók”, a Soroksáron, a felnőtt csapatban pályára lépők, másrészt a sérültek.

Esélyesként sem könnyű futballozni, nagy csapda ilyenkor, hogy egy csapat ne kényelmesedjen el nagyobb tudása, majd esetleg vezetése miatt. Vezetőedzőnk is erre hívta fel a figyelmet a mérkőzés előtt és tulajdonképpen ez az, ami miatt a magabiztos győzelem ellenére sem lehetünk százszázalékosan elégedettek.

Helyenként körülményesen, lassan szőtte csapatunk a támadásokat, nem volt ritmusa a játékunknak, és a sok pontatlanság sem segítette az eredményességet. A mérleg másik serpenyőjében viszont az van, hogy bő negyedóra játék után már két góllal vezettünk, előbb Csizmadia Zsófia, majd Simon Franciska talált az ellenfél kapujába. Sőt, Varga Barbara még az első félidőben – gyakorlatilag eldöntve a mérkőzést – növelte előnyünket, majd ugyanő állította be a végeredményt a 80. percben.

U19-es női csapatunk legközelebb szerdán, a Ferencváros ellen lép pályára, majd a hét végén a Puskás Akadémiát fogadja.

Természetesen örülök a győzelemnek, még ha nem is vagyok maradéktalanul elégedett. Szimpatikus, futballozni akaró csapattal találkoztunk és ez a pozitívumok közé tartozik, mint ahogy az is, hogy több olyan játékosunknak is lehetőséget tudtunk adni, akit a sérülése, betegsége után most építünk fel. Sajnálom viszont Pálfy Barbara sérülését, abban a harminc percben, amit a pályán tudott tölteni, erőssége volt csapatunknak. Mielőbbi felépülést kívánunk neki

– értékelt vezetőedzőnk.