Letette névjegyét az Illés Akadémia Spirit Rainbow 6: Siege-csapata

Letette névjegyét az Illés Akadémia Spirit Rainbow 6: Siege-csapata

Óriási erőfeszítésre késztette a szombathelyi ötös a TT9-et.

Az arab világ köztudottan bővelkedik anyagi javakban, most egy 10 éves terv keretein belül 38 milliárd dollárt költenek el az esport és gaming területén… Nem elírás az előbbi összeg! Ennek keretein belül a világ legnagyobb összdíjazású Rainbow 6 tornáját szervezik meg a nyáron, a Gamers 8 Rainbow 6: Siege versenyt. Nos, erre a versenyre természetesen meghívnak több Tier 1 (a legmagasabb osztályú nemzetközi csapatok besorolása) csapatot is, azonban közel sem az összest. A fennmaradó helyeket a ligába pedig egy nyílt kvalifikációs versenysorozaton töltik fel. Ez – érthető módon – a világ összes csapatát vonzza, hiszen a díjazás nem kevesebb, mint 2 millió dollár!

Ennek a versenynek rendezték az első napját április 14-én. Az edzésben lévő, azonban kis hullámvölgybe kerülő ötösünk is elindult természetesen a versenyen. Tisztában léve az erőviszonyokkal, úgy indult el az Illés Akadémia Spirit, hogy a legjobbak ellen is megmutathatják magukat. Itt jött aztán a több mint 80 csapatot felvonultató verseny meglepetése! A szombathelyi kvintett az első három fordulót játszi könnyedséggel nyerte, majd az aznapi utolsó meccsen egy Tier 1 kategóriájú csapat ellen kerültünk össze. Ez az ütközet a legjobb 8 közé kerülésért, ezzel együtt a másnapi versenyzési lehetőségért zajlott. Az a TT9 volt az ellenfelünk, ahol olyan játékos vitte a prímet, mint a Major-győztes, Pro League- és világbajnok finn legenda, Juhani „Kantoraketti” Toivonen.

A csata elképesztő volt, a játékosaink némely körben dominálni is tudtak. Döntetlenre hozták az első játékidőt, majd a hosszabbítás első körét hozták is, 7–6-ra vezettünk. Utána azonban a rutin és a magasabb szintű tapasztalat nyert, és végül 8–7-es vereséget szenvedtünk. Az egész közösség tátott szájjal nézte a csapatunk teljesítményét, és Twitteren még az ellenfél csapatának vezetője is külön gratulált nekünk:

Imádom a csapatom! De egy NAGYON szoros meccs volt ez az Illés Akadémia Spirit ellen, ők igazából IGAZÁN jók, mindenképp le kell foglalni velük néhány edzőmeccset. Találkozunk holnap a negyeddöntőben!

Rendkívül büszkék vagyunk a srácokra, külön ki kell emelni Rexet, aki a csapat pont-tabella élén végzett a meccs végére, maga mögé utasítva a teljes mezőnyt.

 

A Masters verseny befejezésével kevesebb a FIFA-csapatunk feladata, azonban a hétvégén versenyzett ismét BEBO a második ligában. Ezúttal a legjobb 32 közé jutott, megverve többek között a Puskás Akadémia játékosát is. Végül BEBO-t az a játékos állította meg, aki aztán 6. helyet szerezte meg.

 

Készülődhetnek a CSGO szurkolók is, hiszen indul a szokásos TippmixPRO CSGO topliga, ahonnan nem hiányozhat az Illés Akadémia Spirit. A meghívásunk hivatalos és nemsokára a csapatról is lerántjuk a leplet: természetesen a social media felületeinken derül ki ez először.