Küzdött, hajtott a Haladás, de betalálni sajnos nem tudott

Küzdött, hajtott a Haladás, de betalálni sajnos nem tudott

A szombathelyi szurkolóktól volt hangos az Illovszky Rudolf Stadion.

A súlyos anyagi helyzetben lévő Szombathelyi Haladás a Vasashoz látogatott. A fővárosi találkozón a hazaiak három korábbi Illés Akadémia-játékossal álltak ki: Doktorics Áron, Radó András és Tóth Milán is a támadásokért felelt. A piros-kékek keretének tagja volt Szalay Szabolcs is.

A Haladásnál új stábbal készültek a héten: az Illés Akadémia szakemberei közül Bánfalvi Zsolt és Elek Zsolt is csatlakozott az edzői csapathoz. Bosnjak Predrag a Pálfi – Nyíri, Jagodics, Ene, Bolla – Zvekanov – Horváth R., Rácz, Erdei, Mohos – Szijjártó összeállításban küldte pályára a vasiakat, azaz az Illés Akadémia növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Bolla Gergő, Horváth Rajmund, Rácz Barnabás, Mohos Barnabás és Szijjártó Ármin kezdett. Tették mindezt többszáz fős Haladás-tábor előtt. Először volt a keret tagja Baján Roland, mellette pedig Jancsó András, Horváth Arnold, Katona István és Szakály Attila várt a pályáralépés lehetőségére.

Belekezdett a Vasas, Tóth Milán volt főleg elemében, és az első negyedóra végén ő viharzott el a jobb szélen, majd a 16-oson belül Jagodics Márk mellett nagyot esett – a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est a sértett a jobb sarok felé rúgta, de Pálfi Donát védeni tudott! A 28. percben aztán a télen Szombathelyről a Fáy utcába igazoló Doktorics Áron ellen nem volt ellenszer: a 16-osról elengedett ütemtelen lövése Nyíri Vince lábai között talált utat a kapuba, 1–0. Az első játékrészben egy Ene-lövést leszámítva nem tudott veszélyt teremteni a Haladás.

A szünetben Mohos Barnabás helyére Kelemen Marko állt be. Élénkebb lett a Hali, igyekeztünk mindkét oldalon támadásokat vezetni. Egy szép lekészítés után Zvekanov lőtt nem sokkal fölé. A 73. percben Szijjártó Ármint Katona István váltotta. A Haladás-tábor egész mérkőzés elképesztő eksztázisban szurkolt, az estét pirotechnikai bemutatóval is színesítették. A 84. percben Rácz Barnabás lövése centikkel ment csak mellé. A hajrára Szakály Attila és Jancsó András is érkezett. Beszorította a Vasast a Haladás, körbeadogattuk az angyalföldi védelmet, ám végülis jól menedzselte a meccs végét a hazai csapat, így minimális előnyüket megőrizték és 1–0-ra legyőzték a Haladást.

Haladás volt, Haladás mindig is lesz, a Haladás örök

– nyilatkozta könnyeivel küszködve a mérkőzést követően Bosnjak Predrag vezetőedző.