Középiskolás világbajnokság Franciaországban.Bordeauxban képviseli Magyarországot az U17 csapatunk “hermanos “osztálya.

Középiskolás világbajnokság  Franciaországban.Bordeauxban képviseli Magyarországot az U17 csapatunk “hermanos “osztálya.

 

Simon Attila és Simonné Tamássy Judit tudósítása:
Középiskolai világbajnokság, Bordeaux, Franciaország. 2o13.í4.14.-22.

24 fiú csapat  4x 6 os  csoportban és 16 lánycsapat, 4×4.

Magyarországot a fiúktól a szombathelyi Herman O. SZKI 96, 97 szûletésû , tanulói, az Illés Béla Labdarógo Akadémia játékosai képviselik 18 fõvel, valamint egy edzõ Simon Attila, egy testnevelõ Simonné Tamássy Judit, és egy játékvezetó, Takács Ryan Lee képviseli. 

A lányokat a budapeti, IX. kerületi Szent Györgyi Albert Gimnázium és általános iskola lánytanulói, zömében a ferencváros játékosai,, franciatanárnõ, Arany Erzsébet, Egy testnevelõ, Örömböly Attila, és egy játékvezetö, Arany Tamás képviselik.

35 órás busz út után, és éjszakai buszos alvást követóen szerencsésen megérkeztünk Bordeauxba, vasárnap 18.oo. órára 

All Suites Appart Hotel Boordeaux de Lac.ban lakunk, 2,3 ágyas, kényelmes, tágas, konyhával, furdõvel, internethasználattal rendelkezõ apartmanszobákban.

A strácok a B épület 4. emeletén laknak. 

Az érkezés után a lánycsapat vezetóivel elmentünk a technikai megbeszélésre, egy másik hotelbe. Itt folyt a regisztráció, a csapatok, nevek, mezszámok egyeztetése. Sajnos ez a program kicsit elhúzodott, éjjel fél egyre végeztünk. Mindneki kapott akkreditácios kártyát, amire nagyon kell vigyáznunk, mert vonalkódosak, és az étkezésnél lehúzzák a kártyánkat mint a boltokban, valamint a meccseken le kell tenni a birói asztalra, ahol a cseréket is ezekkel a kártyákkal követik. Igy nem tanácsos elhagyni ezeket a darabokat.

Addigra már Simibá a fiúkat és a lányokat is megvacsoráztatta, a mezeket kiosztotta, taktikai megbeszélést tartottak.

A hétfõn  korán kezdõdott a nap, 6.3o ra mentünk reggelizni.  majd 9kor kezdõdött a meccsünk a Románok ellen. 

Kaptunk a szervezoktól 5 db meccslabdát, és 6db jelzotrikot.

A mérkõzések 3o percesek, két félidõ. A mi meccsünket egy dán játékvezetõ vezettte,a partjelzõk pedig szintén külonbozü országok képviselõi voltak. 

A kezdõ 11: Molnár Dániel, Grabant Péter, Bedi Noel, Dedics Alex, Hegedûs János, Tóth Martin, Milko Dániel, Jancso András, Tihanyi Olivér, Bölcsföldi Milán,  

Tõrõk Milán összetételben indult a mérkozés. Az elso félidõben szenzációsan jétszottak a srácok, már 2:o ra vezettunk a románok ellen. Bölcsföldi két goljával. Sajnos 5 perces kiállitásunk volt, mert aki sárgát kap, 5 perc büntetõt jelent.Dedics Alex kapott sárgát, majd nem sokra rá Grabant Peti is besárgult. Ezekben a játékrészekben sajnos inkább a védekezésre koncentráltunk, sokat kivett a srácokból. A félidõben sajnos egy kényszerõ csere is volt, Bedi Noelt kellett lecsreléni, de már rendben van. A helyére Hirschler Bence állt be.

A 2, félidõ is jól kezdõdött, azonban kaptunk még egy sárgát labdaélrugásért, Tóth Martin, és ez már talán sok volt a csapatnak. Egy szerencsétlen kapuskiutést kovetoen alabda odapattan az 1mre állo román fiu lábához, aki azt be is lotte. 2:1

Megtáltosodtak a románok, mi pedig cseréltunk. Hegedús jott le, helyére Mátyás Kristof állt. A románok nagyon nyomtak, bár helyzeteink nekunk is adodtak. Simibá cserélt, és Török Milán helyett Sarang Dani állt be, valamint Bolcsfoldi helyett Szabo Dani. Egy sajnálatos kapuskirugás után szogletet rughattak 3 perccel a lefujás elõtt ellenfeleink, amibol a kipattanot sajnos be is lõtték, Igy a végeredmény 2:2 lett. El voltunk keseredve, hiszen egy megnyert mérkozést engedtunk ki a kezünkbõl. 

A meccs után próbáltuk az ellenfeleink meccseibe is belenézni, de sajnos mindannyian egy idoben játszottunk. Igy nem láthattunk semmit.

Ahogy a lányok jottek nekunk szurkolni, ugy mi is hasonlóképp szurkoltunk nekik, a tõrõkõk ellen nyertek 13: í ra. 

Ebéd után csendespihenõ, majd 15.oo Folytatódnak a küzdelmek. A Dél afrikai csapattal csapunk ossze, akik 3:o ra legyõzték a brazilokat.

ennyit egyenlõre.Késõbb jelentkezem.

 

A délutáni történések

 

Már a bemelegítésen látszott hogy nagyon fáradtak a fiúk,megpróbáltuk õket különbözõ modszerekkel frissíteni.Ugyanabban az összeállításban kezdtünk és ez a mérkõzés is ugyan abban a forgatókönyvben játszódott,vezettün  Tihanyi Olivér góljával és sorra dolgoztuk ki a helyzeteket de egy kipattanó labdával egyenlített a Dél Afrikai csapat.

Nagyon fáradtan érkeztünk meg a szállásra.Este Nyitó buli 21.oo –tól.

Azt hitték sokan hogy egy VIT-re jövünk majd az étkezésnél talélkoztunk a D. Bukerest,St Pölten,B Bistryca,Rennes,Akadémia képviselöivel,ugy gondolom hogy helyt fogunk állni fogalmazzunk úgy hogy az Akadémiák világtalálkozóján AVT.

2.nap
Görögökkel játszottunk ,nagyon mérsékelt teljesítményt nyújtottunk ,rengeteg helyzettel .

A végeredmény 0:0

A nyitó buli hangulatos jól szervezett volt,aktívak voltunk nagyon jól éreztük magunkat.

 
 
4.nap

A csoportot vezetö Belgákkal játszunk de a 8-ba kerülés már nem csak rajtunk múlik.
Összeállításunk:
Gyimesi-Grabant,Bedi,Hirschler,Milkó-Jancsó-Toth Bölcsföldi,Hegedûs,Dedics-Tihanyi
Végig kiegyensúlyozottan ,kézbe tartottuk a mérkõzést gyors támadásokat vezetünk,az elsõ félidõben Hege,a másodikban Olivér talált be.
Ebéd után csendes pihenõ,majd Brazilok.
Ugyanez a felállítás csak a mérkõzés elején  Tóth Martin lesérül helyére Mátyás Kristóf áll be,Az elején zavartak voltunk a a Brazil átlos alakzat miatt de ügyesen alkalmazkodtunk,és Hege2,Tihanyi,török góljaival,az elfáradó brazilok a mérkõzés végét feladták.
Sajnos a Dél Afrika,és Románia is Nyer így veretlenül 9-16.helyért Dánia ellen kezdünk.

 
Magyarország-Dánia 2:2(rávezetéses büntetõkkel 2:3)