KOROSZTÁLYOS VÁLOGATOTT:U 18 Kettõs gyõzelem Románia ellen

Kétgólos gyõzelem Románia ellen

2010. 04. 20.

Válogatottunk kedden Mátészalkán Románia korosztályos gárdájával játszott edzõmeccset. A Zsivoczky Gyula által irányított együttes – amely az októberi, hazai rendezésû U19-es Eb-selejtezõtornára készül – 2-0-ra legyõzte ellenfelét, góljainkat Tóth Lajos és Vernes Richárd szerezte. A két csapat szerdán 11 órakor Szatmárnémetiben is megmérkõzik egymással.

Válogatottunk Jova Levente – Balázs Bálint, Baráth Botond, Deutsch Bence, Tóbiás Zsolt – Szolnoki Roland, Tisza Kálmán – Czár Richárd, Tóth Lajos (Kovács István a 77. percben), Vernes Richárd – Angyal Norbert (Elek Bence a 77. percben) összeállításban futballozott.

 

A közel ezer nézõ elõtt lejátszott meccsen végig a mieink voltak fölényben, válogatottunk több helyzetet dolgozott ki, mint a román csapat. A fölény a 32. percben góllá érett, ekkor Tóth Lajos lépett ki a védõk közül, majd balról, éles szögbõl a háló bal oldalába helyezett. A második félidõben is a magyar együttes volt veszélyesebb, és 84. percben Vernes Richárd be is biztosította a gyõzelmet: a támadó elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, majd közelrõl az üres hálóba passzolt.

 

– Sokan hiányoztak az eredetileg tervezett keretbõl, de akik a távollevõk pótlására érkeztek, megfeleltek az elvárásoknak – nyilatkozta a meccs után Zsivoczky Gyula. – Elégedett lehetek a hozzáállással és a mutatott játékkal egyaránt, a gárda védekezésben egységes volt, eredményesen támadott, remélem, holnap is hasonló teljesítményt nyújtunk majd. Úgy tûnik, az õszi U19-es Eb-selejtezõkre jó kerettel készülhet majd az együttes, egészséges versenyhelyzet alakulhat ki, ami az eredményesség szempontjából egyértelmûen jó lehet.

 

Szerdán mai ellenfelünk lesz a vendéglátó, a románok 11 órakor Szatmárnémetiben fogadják a mieinket.

U18-as válogatott

Másodszor is legyõztük Romániát

2010. 04. 21.

U18-as válogatottunk a keddi, mátészalkai 2-0-ás gyõzelem után szerdán Szatmárnémetiben is megmérkõzött Románia korosztályos gárdájával, s ezúttal is gyõzött. Az õszi U19-es Eb-selejtezõkre formálódó csapat most 1-0-ra múlta felül ellenfelét, Zsivoczky Gyula együttesének gólját Farkas Márk szerezte.

 

 

 

 

Válogatottunk Dombó Dávid – Tar Krisztián, Szvoboda Szabolcs, Nyárasdi Zsombor, Farkas Márk – Kalász Milán (Tisza Kálmán a 78. percben), Németh László (Czár Richárd a 78. percben), Magos Mátyás – Kovács István, Fehér Attila (Tóbiás Zsolt a 46. percben), Elek Bence összeállításban szerepelt.

 

A románok most sokkal lendületesebbek voltak, mint a keddi meccsen, az elsõ félidõben csapatunkra erõltették akaratukat, ám a mieink remekül védekeztek, minden támadást megállítottak. A második játékrészben már a magyar gárda is sokkal veszélyesebben futballozott, s nem csupán megõrizte kapuját a góltól, hanem meg is nyerte a mérkõzést: a 89. percben Farkas Márk 25 méterrõl, szabadrúgásból bombázott a háló bal oldalába.

 

– Jó iramú mérkõzés volt, a románok az elsõ félidõben jobban játszottak, több gólhelyzetük volt, mint nekünk, és ekkor a szerencse is kellett ahhoz, hogy ne kapjunk gólt – mondta honlapunknak a találkozó után Zsivoczky Gyula. – A szünet után aztán feljebb toltuk a védekezésünket, agresszívabbak lettünk a középpályán és ekkor már teljesen kiegyenlített volt a meccs, amit végül egy szép góllal meg is nyertünk. Azt ismételhetem, amit tegnap is mondtam: akik pályára léptek, mindent megtettek a siker érdekében, fegyelmezetten játszottak, így késõbb, az Eb-keret kialakításakor bõven lehet majd választék.