KOROSZTÁLYOS VÁLOGATOTT: U18=(1996) Meghívottak: Bölcsföldi Milán, Grabant Bence, Rácz Barnabás, Hegedûs János, Tóth Martin, (fotó),Jancsó AndrásHírek Csehországból

Dátum: 2013.08.19-24

Helyszín: Csehország

Program: Nemzetközi torna

Találkozó: 2013.08.19. hétfõ, 08.00 MLSZ Székház

Gyõzelem az ukránok ,vereség a törökök ellen.

 

 

 
 
Hiába játszott jobban ellenfelénél a magyar U18-as válogatott, a korai góllal a törökök nyertek a csehországi Jezek-tornán.

Az ukránok elleni 1-0-ás gyõzelem után Pisont István együttese szerdán ismét pályára lépett a Jezek-tornán, az ellenfél az elsõ meccsét játszó, vagyis pihenten pályára lépõ török válogatott volt. A törökök agresszív letámadással kezdték a meccset, ez nem feküdt a mieinknek, a 6. percben egy labdaszerzés után meg is szerezte a vezetést az ellenfél. Az elsõ negyedóra végén feljavult a magyar válogatott játéka, kapujuk elé szorítottuk a kontrára játszó törököket, és több ziccert is kialakítottunk, ezeket azonban sorra kihagytuk.

A második félidõben is többet birtokoltuk a labdát, de hiába támadtunk becsülettel, a helyzetek kihasználatlanul maradtak, maradt az 1-0. A magyar válogatott szombaton helyosztóval fejezi be a tornát, de csak a csütörtöki játéknapon, a török-ukrán meccs után derül ki, hogy hányadik helyért játszunk, és ki lesz az ellenfél.

– A vereség ellenére dicséretet érdemelnek a srácok, mert az elsõ tizenöt percet leszámítva jól játszottak. Ezt követõen végig mezõnyfölényben fociztunk, megvoltak a ziccereink, amivel nemcsak egyenlíthettünk volna, de akár magunk javára is fordíthattuk volna a meccset, a kapu elõterében azonban sajnos ma nem voltunk kellõen hatékonyak – értékelt a meccs után Pisont István.

Törökország-Magyarország 1-0 (1-0)
Magyarország:
Horváth Dániel – Gazdag Dániel, Kecskés Ákos, Nagy Ádám (Hegedûs János, 46.), Spandler Csaba – Vida Máté, Murai Márk (Szántó Tamás, 65.), Tóth Martin (Rácz Barnabás, 65.) – Bölcsföldi Milán, Koszta Márk, Takács Krisztofer (Grabant Bence, 60.)

Pisont István együttese végig fölényben játszott az ukránok ellen.

Az U18-as válogatott az ukránok elleni meccsel kezdte meg a csehországi Jezek-tornát. A magyar csapat gyorsan fölényt tudott kiharcolni magának, és ha a helyzetkihasználása kicsivel jobb, már a szünet elõtt vezetést szerezhetett volna. A lehetõségek azonban kimaradtak, így hiába birtokoltuk jóval többet a labdát, az eredmény egyenlõ volt a szünetben. A fordulás után is kombinatívan, ötletesen játszott a magyar csapat, és a 71. percben megszületett a jól megérdemelt vezetõ gól is, Grabant Bence futott el a szélen, beadása pontos volt az érkezõ Koszta Márknak, aki 10 méterrõl vette be az ukránok kapuját. Ezzel a góllal megnyerte a mérkõzést Pisont István együttese, s ha szerdán a törökök ellen is begyûjti a három pontot, szombaton döntõt játszhat.

– A tegnapi hosszú utazás ellenére a csapat végig jó ritmusban, lendületesen és helyenként nyomasztó fölényben játszott, már az elsõ félidõben szerezhettünk volna gólokat – mondta a találkozó után Pisont István. – Uraltuk a középpályát, sok labdát szereztünk, és jól hatástalanítottuk az ukránok szélen vezetett támadásait. A második félidõben egy helyzetet sikerült kihasználnunk, így megérdemelt gyõzelmet arattunk, mind az eredménnyel, mind a mutatott játékkal elégedett vagyok.

Magyarország-Ukrajna 1-0 (0-0)
Magyarország:
Ordasi Gergõ – Gazdag Dániel, Kecskés Ákos, Nagy Ádám, Spandler Csaba – Vida Máté, Szántó Tamás (Murai Márk, 66.), Rácz Barnabás – Grabant Bence (Tóth Martin, 85.), Németh Erik (Sallói Dániel, 46.), Takács Krisztofer (Koszta Márk, 61.)

Pisont István együttese az ukránokkal és a törökökkel került egy csoportba a Jezek-tornán.

Már-már hagyománynak tekinthetõ, hogy U18-as válogatottunk az idény elsõ erõpróbájaként részt vesz a csehországi Václav Je¾ek emléktornán. Nem lesz ez másképp idén sem, Pisont István együttese kedden kezdi meg szereplését a viadalon, az elsõ ellenfél az ukrán válogatott lesz, majd szerdán a törökök következnek. A csoportban elért helyezéstõl függõen szombaton a cseh-román-japán trió egyik tagjával játszik helyosztót az együttes.

Az 1996-os születésû játékosokból álló válogatott az elõzõ idényben veretlenül vívta meg az Eb-selejtezõket, de a hazai rendezésû elitkör utolsó, svédek elleni meccsén (1-1) a hajrá pillanataiban kapott góllal miatt lemaradt a szlovákiai Eb-döntõrõl. A csapat azóta most elõször készül együtt, idõközben a keretbõl több játékos is felkerült egy korosztállyal feljebb, így Pisont István néhány új futballistát is kipróbálhat a helyükön.

– A tavaszi Eb-elitkörrel lezárult egy fejezet ebben a korosztályban, azóta mindenki feljebb került, legtöbben vagy az NB III-ban, vagy az U21-es bajnokságban szerepelnek – mondta az mlsz.hu-nak Pisont István. – A keret néhány tagja már a hazai rendezésû Európa-bajnoki döntõre készülõ U19-es válogatott keretéhez tartozik, és vannak néhányan, akiknek a következõ hónapokban ugyanúgy esélyük lehet feljebb lépni Mészöly Géza csapatába. Az U18-as válogatott a következõ egy évben nem játszik tétmeccseket, vagyis egy felkészítõ idény áll elõttünk, az egyik feladatunk az utóbbi hónapokban felfedezett játékosok beépítése lesz. Õket az ilyen felkészülési tornákon dobjuk be a mélyvízbe, a nemzetközi meccseken derül ki, hogy számíthatunk-e rájuk a jövõben. A csehországi viadalon kettõs a cél: az említett csapatépítés és az egyéni fejlõdés mellett eredményesen akarunk szerepelni, az ukránok és a törökök elleni meccsek után szeretnénk döntõt játszani szombaton.

Az U18-as válogatott kerete:

Kapusok:

Ordasi Gergõ (FTC)
Horváth Dániel (Gyõri ETO)

Védõk:

Hegedûs János (Illés Akadémia)
Kecskés Ákos (Atalanta)
Nagy Ádám (Gyõri ETO)
Spandler Csaba (Puskás Akadémia)
Gubacsi Zoltán (Novara)
Tóth Martin (Illés Akadémia)

Középpályások:

Gazdag Dániel (Honvéd-MFA)
Vida Máté (Vasas)
Szántó Tamás (Rapid Wien)
Murai Márk (FTC)
Rácz Barnabás (Illés Akadémia)
Koszta Márk (Honvéd-MFA)

Támadók:

Bölcsföldi Milán (Illés Akadémia)
Sejben Viktor (Videoton FC)
Sallói Dániel (UTE)
Németh Erik (PFLA)
Grabant Bence (Illés Akadémia)
Takács Krisztofer (MTK Budapest)